Boligejere i Danmark har gennem de sidste to måneder arbejdet på at kortlægge skader forårsaget af den voldsomme stormflod i oktober. Fristen for at indgive skadeanmeldelser udløber i morgen torsdag for flertallet af de berørte, og indtil nu har 3300 personer indsendt anmeldelser til Naturskadebasen, der søger erstatning fra stormflodsordningen. Det skriver Ekstra Bladet.
Ifølge Poul Jensen, leder af Naturskaderådets Sekretariat, tyder det på, at denne stormflod vil blive den dyreste i ordningens historie med en foreløbig erstatningsvurdering på cirka 1,2 milliarder kroner. Den nuværende rekordholder, stormen Bodil fra 2013, stod noteret for næsten en milliard i erstatninger, men ser nu ud til at blive overgået.
"Denne her stormflod overgår desværre den hændelse med de her 200 millioner. Og vi er ikke færdige med at kigge ind i økonomien, så det kan blive mere endnu," udtaler Poul Jensen.
Naturskaderådet erklærede stormflod den 21. oktober i store dele af Danmark, og indtil videre har anmeldelserne strømmet ind. Poul Jensen opfordrer berørte til at indsende anmeldelser i tide og understreger, at forsikringsselskaber kan bistå dem i processen.
Skader skal anmeldes indenfor to måneder efter, at stormfloden erklæres i et område, og erstatning udbetales via Naturskadebasen. Poul Jensen advarer om, at erstatning i visse tilfælde kan løbe op i flere millioner.
Stormflodsskader, som skyldes ekstremt høj vandstand, skal anmeldes hos Naturskadebasen, mens øvrige skader i forbindelse med oktobers uvejr skal indberettes direkte til forsikringsselskaberne. Fristen for de fleste anmeldelser udløber den 21. december, mens Bornholm har en udskudt deadline på grund af senere erklæring af stormflod.