I nat fik 61.351 danskere svar: Her er uddannelserne med højeste snit

Af: Liva H.

|

26/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I nat var en skæbnesvanger for mange.

Lige nu læser andre også

Hvert år på dette tidspunkt erstattes sommerens afslapning, fester, ferier og lettelsen fra studentertiden af en ny form for spænding.

For dem, der har søgt ind på en videregående uddannelse, blev natten til fredag afgørende for deres fremtid. Det store spørgsmål, der melder sig, er: Er man mon kommet ind på den ønskede uddannelse, og endnu vigtigere, var det første prioritet? Usikkerheden om, hvorvidt man har det nødvendige snit for at komme ind på en given uddannelse, er ret uforudsigelig, da det afhænger af antallet af ansøgere det pågældende år.

Man kan dog få en indikation af, hvor populær uddannelsen er, ud fra tidligere års adgangskvotienter, og her går visse uddannelser igen.

Natten til fredag fik præcis 61.351 studerende svar på, om de var kommet ind på en videregående uddannelse. Vigtigst af alt: om de var kommet ind på den uddannelse, de havde drømt om. Det var tilfældet for 81 procent af dem.

Når man ser på de udbudte og søgte uddannelser, er der særligt nogle, der går igen.

Igen i år er der uddannelser som psykologi, international business, jordemoderstudiet og kommunikation, som kræver de højeste snit. Her topper designuddannelsen, der foregår på Det Kongelige Akademi i København, hvor det kræver et snit på 11,4 for at komme ind. Lige i hælene kommer uddannelsen som designer, men denne gang på Designskolen i Kolding.

Nedenfor kan du se de seks uddannelser med det højeste karaktersnit

  1. Designer, København K, sommerstart, Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering 11,4

  2. Designer, Kolding, sommerstart, Designskolen Kolding 11,3

  3. Professionsbachelor, kommunikation, Aarhus N, sommerstart, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, 11,2

  4. Molekylær biomedicin, København Ø, sommerstart, Københavns Universitet
    11,1 

  5. Psykologi, København K, sommerstart, Københavns Universitet, 11,1

  6. International Business, Frederiksberg, Study start: Summer start, Copenhagen Business School - Handelshøjskolen, 11,1

    Kilde: Uddannelses- og forskningsministeriet

Der skal altså ikke mange 02'ere.4'ere eller 7'ere til før drømmen om at læse dDesign, Biologi, Psykologi eller Kommunikation er brast.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig