“Jeg har møder fra morgen til aften, og min telefon - den ringer konstant. Jeg sætter et mål. Holder tempoet. Stopper aldrig for nogen. Undtagen skolepatruljen, selvfølgelig," sådan lyder det fra investor Jesper Buch i en ny reklamevideo fra Rådet for Sikker Trafik.
Skolepatruljer oplever nemlig, at der er trafikanter, som ikke respekterer deres arbejde eller stopper, som de skal. En ny kampagne ’Pas godt på skolepatruljen’ skal sætte fokus på at vise hensyn til skolepatruljerne.
Selvom danske trafikanter har respekt for skolepatruljerne og viser hensyn - i hvert fald i teorien - så halter det ude på skolevejene. Cyklister kan finde på at snige sig igennem, selvom skolepatruljen har lukket fodgængerfeltet og børn er i gang med at krydse vejen. Irritable bilister kan finde på at dytte og morgentravle fodgængere kritiserer højlydt skolepatruljens arbejde.
Du kan se hele videoen her.
Ubehagelige situationer
"Der er alt for mange elever i skolepatruljerne landet over, som har oplevet ubehagelige tilråb eller dårlig adfærd fra trafikanter. Det er ikke en rimelig måde at behandle børn, der udfører et stykke frivilligt arbejde for at passe på alle os andre, og derfor sætter vi fokus på problemet i den nye kampagne,” siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.
I en undersøgelse svarer 4 ud af 10 skolepatruljeelever, at de har oplevet en ubehagelig situation, når trafikanter ikke viser hensyn.
“Når 4 ud af 10 skolepatruljeelever har oplevet en ubehagelig situation, så er der nogle trafikanter derude, der lige skal trække vejret en ekstra gang. Det forsøger vi på en god måde at gøre dem opmærksom på med kampagnen. De fleste skolepatruljeelver er stolte og glade for deres opgaver, og det ansvar de påtager sig, og det vil vi gerne have, de bliver ved med at være,” siger Mikkel Klausen, chef for Kommunikation & CSR i LB Forsikring, der også står bag kampagnen.