Kendt tv-vært: Dette vil jeg gerne undgå på den røde løber

06/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Ibi er glad for at handle Foto: Respirator/ TV 2
Ibi afslører rød løber-”trick”, der sikrer, at hun ikke ender i en ærgerlig stiuation.

Mest læste i dag

På jobbet er menneskerne nøgne, men ’Date mig nøgen’-værten Ibi Makienok elsker en helt bestemt slags tøj. Det behøver hverken være dyrt eller med et fancy mærke i nakken, når Ibi går til premiere iklædt festlige kjoler og farverigt tøj.

Det fortæller hun nu i et interview med DBA Guide.

Faktisk foretrækker den 44-årige TV-darlingen at troppe op i genbrugsfund, når fotograferne skal blitze, og det er der en helt særlig grund til:

"Jeg er jo tit på en rød løber, og man gider bare ikke risikere at komme i noget, som én af de andre tropper op i," siger hun til DBA Guide og fortsætter:

"Og det kan man aldrig vide, når man køber nyt. Derfor vælger jeg næsten altid at tage noget på, der enten er købt i udlandet – eller genbrug. Så ved jeg, at jeg ikke møder min klon på den røde løber," siger hun til DBA Guide.

Vandt pris i billigste kjole

Ibis ”tøjtaktik” sikrer hende ikke kun unikt tøj – tøjet går også somme tider rent ind hos ”modepolitiet”:

"Jeg var engang på rød løber i en rigtig drøm af en pailletkjole, der havde kostet mig 400 kr. brugt. Den blev i pressen udråbt til ”månedens kjole” mellem alle de dyre skrud til flere tusinde kr.," siger hun til DBA Guide.

Det er dog ikke kun de gode tilbud, der får Ibi til at kigge efter tøj på brugtmarkedet. Ej heller er det det miljømæssige perspektiv, der vægter tungest. Ibi køber brugt tøj, fordi det ifølge den stilsikre kendis giver hende en personlig stil:

"Jeg elsker historier og fortællinger - det er jo også det, jeg dyrker i mit arbejdsliv. Derfor betyder det noget for mig, når tøj og ting har en historie. Det giver god energi og er mere spændende end noget, der ligner alle andres," fortæller ’Date mig nøgen’ - og fortsætter:

"Siden jeg var 5 år gammel og klædte mig ud sammen med min farmor, der var en herlig dame, har jeg elsket at lege med forskellige udtryk. For mig er genbrugstøj en direkte vej til min personlige stil"

Ibis favorit

Hun fik for alvor dyrket genbrugsshoppingen i gymnasietiden, hvor hun i selskab med veninderne fandt militærjakker, lange maxi-nederdele, DR. Martens-støvler og læderjakke brugte. Dengang, hvor TV-jobsne endnu ikke var en realitet, var det især pengebesparelsen, der lokkede Ibi og veninderne ud i second hand-butikker.

I dag er det f.eks. T-shirts og trøjer med fede print på, der lokker på brugtmarkedet. En af hendes favoritter er en vintage-vindjakke, som hun fandt brugt for år tilbage med et tryk, hvor der står ’VM i Argentina ´78’.

"Det er sgu da sjovt. Og de må gerne være slidt på den fede Roskilde-måde! Man kan sagtens være fashionabel og stilet, selvom det er genbrug," siger hun. 

Spiser af gamle askebærger

Ibi har i mange år benyttet DBA både som køber og sælger, og det er langt fra kun gaderoben, der får nyt selskab, når Ibi shopper ind på brugtsitet. F.eks. fandt hun engang en bambus-sofa på DBA, som hun købte af et ældre ægtepar fra Brøndby.

"Det var en ægte, gammel divan. Virkelig sej og smuk. Jeg syede selv nye hynder til den, og nu står den i vores sommerhus, og jeg elsker den, siger hun til DBA Guide.

Når hun dækker op til sushi, er hendes genbrugskøb også involveret, for hendes små soyaskåle udgøres af gamle askebægere.

"I gamle dage var der mange, der brugte sådan nogle små skåle til smør eller som askebæger ved bordet. Det er der jo ingen, der gør længere, og derfor kan de findes meget billigt," siger hun til DBA Guide.

Og Ibis shopping bliver kun billigere af, at hun helt bevidst ikke lader sig styre af impulser, når hun leder efter ting på brugtmarkedet. Hun begår ingen impulskøb:

"Når jeg søger efter noget, beslutter jeg inden, HVAD jeg leder efter - og så sætter mit tunnelsyn ind. Så går jeg kun efter det. Ellers bliver jeg forvirret og får flyttet fokus. Og hvis jeg så finder det – udvider jeg synet," siger hun til DBA Guide.

Disse ting foretrækker Ibi at købe brugte frem for nye

1. Læderjakker

"Læderjakker er faktisk federe, når de er brugte. Selvfølgelig findes de også i kiksede udgaver, men finder man den rette stil, er det en vildt god investering. De holder i mange år. Og bliver kun smukkere af at blive brugt." 

2. Trenchcoats

"Trenchcoats er meget oppe i tiden, og de må gerne være lidt oversize og hænge løst på skulderen. Her kan man virkelig få noget for pengene, hvis man kigger brugt - og hvem bekymrer sig om, hvad der står i nakken? De kan findes rigtig billigt."

3. Bælter

"Der er simpelthen ingen grund til at købe bælter fra nye. Du kan spare mange penge, og de fejler typisk ingenting. Er det ægte læder, bliver de tværtimod kun blødere og pænere med tiden, fortæller Ibi, der godt tør eksperimentere lidt, når hun finder outfits frem om morgenen. Derfor bruger hun f.eks også nogle gange slips som bælte, en anden ting, man med fordel kan finde billigt brugt."

 

Anbefalet til dig