Kronprins Frederik afslører ny side af sig selv

27/5/21 13:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I en ny dokumentar-serie på DR viser kronprinsen en side, som han formentlig ikke har fra fremmede.

I en ny miniserie på DR1 rejser Kronprinsen til Færøerne – og senere til Grønland, for at møde befolkningen, kulturen og naturen, mens Dronningen fortæller om de historiske og personlige bånd mellem kongehuset og rigsfællesskabet. 

Første afsnit rullede over skærmen tidligere på ugen og her kunne danskerne se, hvordan kronprinsen afslørede en helt ny og mere kunstnerisk side af sig selv. 

Det skete da kronprins Frederik mødte den færøske kunstner Trondur Patursson. Han er særlig kendt for sin glaskunst og i særdeleshed for nogle helt særlige fugle, der er blevet den nordatlantiske kunstners kendetegn. 

Under sit besøg får kronprinsen selv lejlighed til at male en af Trondur Paturssons glasfugle. Det gør Frederik en gedigen indsats for og det ender med, at kunstneren er tilfreds med kronprinsens indsats. 

Kronprins Frederik har ikke sin kunstneriske tæft fra fremmede. Både hans mor, dronning Margrethe, og hans far prins Henrik er og var udøvende kunstnere. 

Binder landene sammen

De kongeliges rejser til Færøerne og Grønland har gennem generationer været en central del af kongehusets indsats for at skabe tætte relationer indenfor rigsfællesskabet, der er forbundet i et både historisk og kulturelt fællesskab.

I det første program er DR taget med Kronprinsen til Færøerne, hvor han møder et bredt udsnit af det færøske folk. Gennem oplevelser og samtaler med blandt andre kunstnere, erhvervsdrivende, miljøforkæmpere og en Michelin-kok, tager Kronprinsen temperaturen på rigsfællesskabet og udforsker det moderne Færøerne.

Herefter går turen til Grønland.