Kvickly afslutter debatten én gang for alle: Sådan udtales Coop

13/09/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Danskerne udtaler Coop på flere forskellige måder, men nu har den korrekte udtale set dagens lys.

Mest læste i dag

På Coops hjemmeside fremgår det, at koncernen startede helt tilbage i 1866, hvilket er mere end 150 år siden.

Til trods for at koncernen altså ikke er noget nyt bekendtskab for den danske befolkning, så hersker der stadig generel tvivl om, hvordan man udtaler ‘Coop’.

Men nu er debatten blevet afsluttet én gang for alle, da der på opslagstavlen i Kvickly-butikken i Allerød står skrevet, netop hvordan man udtaler navnet på koncernen.

Læs hvordan det udtales i bunden af artiklen.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

I dag trækker Kvickly overskrifter af en god årsag, da de én gang for afsluttet, hvordan man udtaler ‘Coop’, men tiden skal ikke spoles lang tid tilbage, før de også fik rettet opmærksomhed imod sig.

På daværende tidspunkt skyldes det dog ikke noget positivt, da en varehuschef i en Kvickly-butik havde opdaget, at en mand havde stjålet varer for et par hundrede kroner, hvorfor han valgte at konfrontere manden.

Da tyven, en mand på 32 år, blev konfronteret, valgte han at lægge varerne fra sig, hvorefter han gik til angreb på varehuschefen ved at slå ham i hovedet.

Sådan udtales det

På opslagstavlen i butikken i Allerød står det skrevet, at Coop udtales Ko-op, hvorfor det altså udtales, som om der er to stavelser i ordet.

Det er der mange danskere, der ikke var klar over, men nu behøver der aldrig mere herske tvivl om, hvordan koncernens navn udtales.

Anbefalet til dig