Iværksætteren Maybritt Beutnagel har fundet opskriften, der slog Claus Meyer.
I sommer vandt iværksætteren den eftertragtede produktpris ved den årlige kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. Blandt dem, der måtte bøje sig for Maybritts indiske snacks, var ingen ringere end Clays Meyers snacks af knoldselleri.
Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.
Selvom Claus Meyer ikke er hr-hvem-som-helst, så kom sejren ikke bag på Maybritt Beutnagel.
For iværksætteren fra Sydfyn har arbejdet så længe med sine munchies, som produktet hedder, at hun følte sig stensikker på sit produkt. Og det er en pointe, hun gerne giver videre til andre iværksættere.
Maybritts vinder-munchies bygger på en indisk opskrift og indeholder gurkemeje, koriander, spidskommen, bukkehornsblade, chili, ajwajn, rismel og kikærtemel. Foto: Erhvervsstyrelsen.
"Du skal tro på dig selv og det, du laver. Ellers kommer du ingen vegne. Og du skal teste, om der er et marked for det produkt, som du har udviklet. Desuden er det vigtigt, at du finder dig et netværk, hvor du kan få sparring,” lyder det i produktionslokalerne i Vester Skerninge uden for Svendborg.
Smagen er autentisk
Maybritts vinder-munchies bygger på en indisk opskrift og indeholder gurkemeje, koriander, spidskommen, bukkehornsblade, chili, ajwajn, rismel og kikærtemel.
Hun har boet i Indien i en årrække, hvor hun lavede rejser for efterskoleelever. Hun er indisk gift, og hendes opskrift på munchies er forfinet gennem madlavning i Indien over en årrække. Smagen er autentisk, og det er hele idéen med produktet, siger hun:
"Man skal kunne få en oplevelse af at rejse uden at rejse. Når man åbner posen, skal det være, som der dufter og smager i Indien.”
Maybritt Beutnagel køber alle sine krydderier hos forhandlere, men håber på en dag at kunne starte sin egen import efter Fairtrade-princippet. Foto: Erhvervsstyrelsen.
Hun startede prøveproduktion i efteråret 2020 – under COVID-19, og det lagde naturligvis en dæmper på forretningen. Men iværksætterlyst og gode testsvar fra potentielle kunder drev hende videre:
"Man skal holde fast i troen på, at det ikke er så farligt at starte op. Jeg startede uden lån og har holdt det inden for husholdningsbudgettet. Det har givet mig mulighed for at bruge indtjeningen på at anskaffe maskiner og indkøbe flere råvarer.”
I dag leverer hun til op mod 40 kunder, primært gårdbutikker, specialbutikker og gavebutikker. Hun leverer også til virksomheder, og hendes håb er at få sine munchies på hylderne i Irma i løbet af 2022.