Mand var sigtet i Mia-sagen, men gik fri: Nu sætter han ord på den forfærdelige tid

Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Manden forsøger nu at få erstatning.

Mest læste i dag

I juni 2023 faldt der langt om længe dom i den meget omtalte Mia-sag.

Her blev den 37-årige elektriker fra Nordjylland, Thomas Thomsen, dømt til forvaring ved byretten, da han blev kendt skyldig i forsøg på voldtægt, drab og usømmelig omgang med lig.

Du har måske glemt det, men Thomas Thomsens barndomsven var også sigtet for drabet på den unge kvinde i to måneder, før han fik renset sit navn.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Og sigtelsen har - selvom han gik fri - påvirket hans liv på flere forskellige måder

"De ønskede, at jeg skulle dø. At familien skulle dø", fortalte han i Retten i Aalborg, hvor han forsøger at få erstatning for tabt arbejdsfortjeneste og udgifter til en ny mobiltelefon, som han var nødt til at købe, da han under anholdelsen fik beslaglagt sin oprindelige.

Da han endelig kom hjem, oplevede han, at folk kørte forbi hans hjem, og at politiet flere gange dagligt kunne finde på at patruljere i området.

Det førte til både stress og søvnløshed, fortalte manden i retten:

"Jeg fortalte til lægen, at jeg ikke kunne sove om natten. At jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre af mig selv, og at jeg kiggede mig selv over skulderen. Det gør jeg stadig den dag i dag."

Hans tilbagevenden til arbejdet var heller ikke let.

Da han startede på arbejde igen den 11. april 2022, en uge efter sigtelsen blev droppet, mødte han ind på en arbejdsplads, hvor han ikke var velkommen. Hans arbejdsgiver havde for eksempel fortalt, at kunderne ikke ville have, at den tidligere sigtede skulle udføre arbejde for dem.

Som det ser ud lige nu, så har anklagemyndigheden afvist erstatningskravet, da man normalt ikke dækker tabt arbejdsfortjeneste på grund af sigtelser.

Dommen forventes afsagt den 14. maj.

Anbefalet til dig