Mandagens vejrprognose: Det kan du regne med! Her kan der falde 15 millimeter nedbør

Af: Liva H.

|

27/05/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Det ser ud til, at vi på trods af en weekend med meget blandet vejr endnu ikke går mod solskinsdage og tørvejr.

Lige nu læser andre også

For mange har de seneste dage budt på kraftige skybrud, og derfor har du sikkert set frem til mandag, hvor solen , i følge rygterne, skulle bryde frem og sprede sig over landet.

Men det er meget forskelligt hvordan mandagens vejr udarter sig.

Det skriver Tv2

Mandagen ser i øjeblikket lidt blandet ud, med skydække og byger i den nordlige del af Jylland, men vejret forventes dog at klare op.

Grå formiddag

"Vi har et meget ustadigt vejr på menuen med perioder af regn og byger," fortæller Hans Peter Wandler, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Ekstra Bladet.

I løbet af formiddagen vil vejret være præget af skydække og spredte byger i visse dele af landet. Bygerne vil primært forekomme i Danmarks østlige regioner.

Eftermiddagen vil derimod byde på solskin i sydvest, men de byger, man kan opleve, vil være kraftigere. Især i Nordjylland og den østlige del kan bygerne komme med torden.

Solen i sydvest vil mod aftenen brede sig mod nord og øst, og her vil man kunne opleve let vind og temperaturer omkring de 20 grader. På Bornholm kan man dog være uheldig at opleve byger, mens resten af landet nyder solrige aftentimer.

Risiko for store regnmængder

Ifølge vejrprognosen fra DMI indikerer farvemarkeringer mere end 15 millimeter nedbør i Nordjylland. Det område står over for den højeste sandsynlighed for tordenvejr mandag, men er man på Bornholm, bør man også være opmærksom.

Her kan der mandag aften forekomme tordenbyger, som potentielt kan resultere i 10-15 millimeter regn.

Størstedelen af Jylland forventes at gå fri af regn mandag.

Anbefalet til dig