Maria Fantino reagerer på DR-Dokumentar: Har selv været udsat for det

Af: Liva H.

|

12/06/2024

Nyheder
Foto: TV 2 / Shutterstuck
Foto: TV 2 / Shutterstuck
Maria Fantino lægger ikke skjul på hvad hun mener.

Lige nu læser andre også

Den danske radio- og tv-vært, Maria Fantino, har haft en alsidig karriere hos DR fra 2015 til 2023, hvor hun først var en del af DR's talenthold og senere blev vært på P3s populære radioprogram og podcast 'Curlingklubben.' Hendes seneste rolle som vært på 'X Factor' har blot bekræftet hendes talent i underholdningsindustrien.

Efter at have set dokumentarserien 'Sexisme i musikbranchen', føler Maria sig nu nødsaget til at tage bladet fra munden og kommer med et opråb,.

Det skriver Se og Hør

Hun har nemlig selv været udsat for sexisme.

Chef på DR overskred hendes grænser

I 2020 fortalte hun for første gang, at en tidligere chef på DR havde overskredet hendes grænser. Under en fest skulle han angiveligt have henvendt sig til Maria og sagt, at han gerne ville have, at hun "skulle kneppe" hans kæreste, mens han så på.

Forlaget Gyldendal, hvor Maria og chefen arbejdede, blev gjort opmærksom på episoden og gik straks i gang med at undersøge, om der var et mønster i mandens krænkende adfærd.

Sagen begyndte fredag, og allerede mandag var sagen afsluttet, og manden blev fyret fra sin stilling som chef, da det viste sig, at der havde været flere klager mod ham.

Tilkendegiver sin støtte

I den forbindelse sagde Gyldendals administrerende direktør, Morten Hesseldahl følgende:

"Foranlediget af omtaler i pressen, som vi blev informeret om drejede sig om ham, var vi forpligtede til at undersøge, om der var et mønster. Vi har ikke fundet noget, der tyder på sexchikane hos os, men af andre årsager har vi valgt at afbryde samarbejdet." Gyldendal ønskede ikke at offentliggøre disse årsager.

Siden DRs udgivelse af dokumentaren 'Sexisme i musikbranchen' har Maria Fantino et klokke klart budskab og støtter fuldt ud de kvinder, der står frem og deler deres oplevelser med den såkaldte 'mandlige artist'.

På sin Instagram-profil skriver hun:

"Kæmpe varme og støtte til de modige kvinder, der tør stille sig frem og fortælle om sexisme i musikbranchen," skriver "X Factor"-værten på sin Instagram-profil.

"Det er aldrig sjovt at stille sig frem, det kan jeg selv skrive under på. Men vi er her, og vi støtter jer," fortsætter Fantino.

I opslaget tager hun også skarpt afstand fra og kritiserer Martin Brygmann for hans undskyldning for at have haft et seksuelt forhold til en kun 16-årig pige og for at have opført sig upassende over for en anden sovende kvinde.

Hun mener ikke, at "det var en anden tid" kan bruges som en undskyldning.

Se hendes story på Instagram her:

Anbefalet til dig