Mette Frederiksen meddeler: Han skal melde sig som statsminister efter mig

Af: Liva Høyberg

|

24/05/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Ny måling viser en stor ændring i danskernes fortrukne partier.

Mest læste i dag

Mette Frederiksen har længe kunnet nyde at være øverst på listen over danskernes foretrukne statsminister,

Men nu ser det ud til at have ændret sig.

Dette viser en ny Megafon-måling, som TV2 står bag.

Det skriver Tv2

I den seneste Megafon-måling ligger Mette Frederiksen kun en smule foran Liberal Alliances partiformand Alex Vanopslagh.

Ifølge målingen foretrækker 19 procent af befolkningen Mette Frederiksen som statsminister, mens Alex Vanopslagh er tæt på med 17 procent.

Forskellen er derfor minimal, og ifølge Hans Redder, politisk redaktør for TV2, kan dette betyde, at der "igen er to store dyr på savannen i dansk politik. Mette Frederiksen har fået en førsteudfordrer i Alex Vanopslagh."

Hans tilføjer, at selvom der endnu ikke er udskrevet folketingsvalg, foregår der en magtkamp, og netop denne kamp mellem Socialdemokratiet og Liberal Alliance vil komme til udtryk ved næste valg.

Da TV2 spurgte Mette Frederiksen om hendes syn på målingerne, svarede hun:

"Jeg synes, at Vanopslagh skal melde sig som statsminister, hvis det er det, han ønsker at være. For så kan vi få en mere fair debat end den, der er lige nu. Man kan ikke gemme sig væk, hvis man gerne vil påtage sig ledelsen af landet."

Til trods for medvind og gentagne forespørgsler har Alex Vanopslagh dog endnu ikke meldt sig som kandidat til statsministerposten.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig