Næsten 100 døde: WHO undersøger mystisk sygdom

27/12/2021

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
WHO er nu ved at undersøge en ny sygdom, der på mystisk vis har kostet næsten 100 mennesker livet.

Mest læste i dag

WHO undersøger for tiden en mystisk sygdom, der spredes i Sydsudan, hvor den har kostet næsten 100 personer livet.

Indtil videre er 97 personer afgået ved døden af den ukendte sygdom i Fangak i Jonglei-staten, der ligger i den nordlige del af landet. Det skriver ABC News.

Biel Boutros Biel, der er talsmand i området, har fortalt til ABC News, at det seneste registrerede dødsfald skete hos en ældre kvinde.

Dødsfaldene er primært blevet registreret blandt ældre og børn i alderen 1 til 14 år. Det oplyser Sydsudans sundhedsministerium i en pressemeddelelse.

Symptomerne på den mystiske sygdom spænder bredt, og omfatter hoste, diarré, feber, hovedpine, brystsmerter, ledsmerter og mistet appetit.

Talsmand Biel Boutros Biel har også fortalt, at holdet fra WHO, der var rejst til Fangak, har forladt landet igen. De har dog ikke delt deres resultater med de lokale myndigheder.

I en meddelelse til ABC News, sagde Collins Boakye-Agyemang, der er talsmand for WHO Africa, at organisationen begyndte at undersøge sygdomsudbruddet i november, men delte ikke yderligere detaljer.

Området har været ramt af voldsomme oversvømmelser, hvorfor WHO har testet om patienterne var smittet med kolera, hvilket ofte smitter gennem forurenede vandforsyninger, skriver BBC News.

Mediet rapporterer dog, at alle prøverne imidlertid var negative for den smitsomme bakterielle sygdom, hvilket øger mystikken omkring, hvilken sygdom, der spreder sig i Sydsudan.

Sheila Baya, der er tilknyttet College of Medicine ved University of Juba i Sydsudan, har forklaret til BBC News, at forskerne fra WHO måtte ankomme til Fangak i en helikopter på grund af oversvømmelserne, da de ellers ikke kunne udføre deres test.

Ifølge Biel Boutros Biel har ikke-statslige organisationer leveret medicinske forsyninger til Fangak, og arbejder på at oprette mobile klinikker, hvor de lokale kan få behandling.

 

Anbefalet til dig