Nemt og enkelt: Tips til tøjvask du med garanti ikke kendte

07/05/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Der er mange gode råd til hvordan man undgår misfarvet tøj og flere er enormt simple - men der er alligevel mange som ikke kender til dem.

Mest læste i dag

Vi kender det sikkert alle sammen. Vi har købt et hvidt stykke tøj som er hvidt som sne - men det bliver det ikke ved med at være. Måske spilder man mad eller drikke på tøjet, eller måske oplever du bare at det mister noget af sin helt kridhvide farve og bliver mere og mere misfarvet med tiden. 

Det kan der være flere årsager til - og nogle af dem er ofte fejl, som mange af os begår. Det skriver Newsner. 

Du bruger det forkerte vaskemiddel. Tænker du også at det kan være lige meget om du bruger vaskemiddel der er til kulørt vask, når du vasker dit hvide tøj? Det har skam en betydning. Hvis du vasker dit hvide tøj, i vaskemiddel som er til farvet tøj, så mister det lidt af sin glans.

Bruger du derimod vaskemiddel som er beregnet til hvidt tøj, så beholder tøjet sin hvide farve. Det vaskemiddel som er beregnet til hvidt tøj, indeholder nemlig natrium, som er en form for blegemiddel. På den måde holder du tøjet hvidt og friskt.

Brug solen

Bikarbonat. Det kan bruges til forskellig rengøring - blandt andet også tøjvask. Det kan nemlig også bruges til at holde dit tøj hvidt længere. Bland blot en deciliter bikarbonat sammen med dit almindelige vaskemiddel, det gør tricket. 

Tør dit tøj uden for. Det er naturligvis svært i vinterhalvåret - men om sommeren er det et nemt og simpelt trick, at hænge sit hvide tøj til at tørre udenfor. Solens stråler hjælper med at fjerne misfarvninger og pletter fra tøjet.

Luk pakken med vaskemiddel. Pakken med vaskemiddel skal lukkes når du har taget af den, ellers forsvinder effekten. Hvis pakken står åben, kan blegemidlet nemlig fordampe.

Hvis du buger disse råd, vil dit tøj fortsætte med at stråle hvidt - selv efter mange vaske.