Norlys uddeler penge: Du skal reagere inden 1. oktober

Nyheder
Foto: Shutterstock
Det skal ske inden 1. oktober.

Lige nu læser andre også

Med over 1,7 millioner kunder er der ingen tvivl om, at Norlys påvirker mange danskeres hverdag - og i denne omgang er der godt nyt.

Har du en idé, der kan gøre en forskel, eller mangler dit projekt de sidste tusind kroner for at kunne realiseres, så er det nu, du skal søge støtte fra Norlys Vækstpulje.

Fristen for at søge puljen og potentielt få del i de omkring 30 millioner kroner, der er afsat til den sidste uddelingsrunde i år, er 1. oktober.

"Vi har de sidste par år set en stadigt stigende interesse for at søge Norlys Vækstpulje, og det ser også ud til, at vi i år får et rekordhøjt antal ansøgninger. Vi er rigtig glade for, at udviklingen går i den retning, for målet er jo netop at give de af Norlys’ andelshavere, der gør en indsats og en forskel lokalt, en økonomisk rygstøtte," siger Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a.

Et grønt og lokalt fokus

Norlys Vækstpulje har siden oktober 2020 uddelt mere end 200 millioner kroner til en lang række forskellige bæredygtige projekter, der på den ene eller anden måde bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling.

Alene sidste år blev der givet 17 millioner kroner til projekter, der havde som mål at energirenovere eller -optimere alt lige fra små forsamlingshuse til store sportshaller.

De i alt 208 støttemodtagere fik støtte til mange forskellige tiltag som etablering af solceller, udskiftning af oliefyr og indkøb af energirigtige hvidevarer.

"Der har de seneste år været et stort fokus på grøn omstilling og energibesparelser i det meste af samfundet. Ud fra de ansøgninger, vi har modtaget i år, så er der stadig et ønske om at finde grønne løsninger. Vi ser generelt et bredt felt af ansøgere med både store og små projekter, der bidrager til bæredygtighed, grøn innovation eller det lokale engagement," siger Jens Erik Platz.

Selvom Norlys Vækstpulje først og fremmest er sat i verden for at støtte projekter inden for Norlys’ ejergeografi, der dækker det meste af Jylland, kan initiativtagere også søge støtte, hvis projektet for eksempel gavner den grønne omstilling i bredere forstand.

Ansøgningsprocessen kan findes på Norlys’ hjemmeside, hvor den fuldstændige liste over projekter, som Norlys Vækstpulje har støttet siden 2020 også findes.

Anbefalet til dig