Nu er der nyt om overfaldet på Mette Frederiksen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 7. juni blev statsministeren konfronteret fysisk af en 39-årige, udenlandsk mand.

Mest læste i dag

Det er efterhånden ved at være en måneds tid siden, at den danske statsminister og formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, blev overfaldet på åben gade.

Den 7. juni var hun hen på eftermiddagen - i følgeskab med sine livvagter - på vej til en kaffeaftale med en veninde, da en mand alligevel formåede at komme helt tæt på statsministeren.

I første omgang blev der meldt om overfald, men senere hen er det kommer frem, at manden, som er af polsk afstamning, slog Mette Frederiksen på armen.

Nu er han tiltalt

Den 39-årige mand blev umiddelbart efter slaget anholdt og sigtet for vold, og nu er han ifølge TV2 blevet tiltalt for vold efter Straffelovens §119.

Det har hans forsvarsadvokat udtalt.

Manden nægter sig skyldig, men om han er skyldig eller ej, skal Københavns Byret tage stilling til ved to retsmøder, som er planlagt til at skulle foregå den 6. og 7. august i år.

Det oplyser advokat Henrik Karl Nielsen onsdag.

Ifølge en anklager vil den polske mand formentlig blive krævet udvist fra Danmark med forbud mod indrejse.

Manden er tiltalt for den paragraf i Straffeloven, der omhandler vold eller trusler begået mod en tjenestemand i funktion.

Strafferammen er op til otte års fængsel, hvor strafferammen ved 'almindelig' vold efter Straffelovens §244 som udgangspunkt 'kun' kan give op til tre års fængsel.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig