Nu er dommen faldet i sagen om Stig Tøfting

Af: Lucas Andreas

|

02/05/2024

Morten Kjær/Gonzalesphoto/Ritzau Scanpix
Morten Kjær/Gonzalesphoto/Ritzau Scanpix
Hændelsen fandt sted til en koncert i Vejle tilbage i sommeren 2023

Mest læste i dag

Den populære fodbold kommentator og ekspert Stig Tøfting har i dag været i retten i Kolding, efter han i August 2023 kom i karambolage med en ukendt mand til en Thomas Helmig koncert.

Manden, som ikke har været til at finde til retssagen, lagde ikke sag an, men det har politiet gjort i januar 2023, hvor Stig Tøfting blev tiltalt for vold.

Det skriver Ekstra Bladet.

Dommen kan ses i bunden af artiklen.

Tøfting var anklaget for at have slået en mand med en knytnæve. Konfrontationen opstod efter en diskussion mellem de to mænd, da de var på vej ud af parken efter koncerten den 11. august.

Tøfting selv forklarede i retten, at han gav manden et skub ved bryst- eller skulderhøjde, og altså ikke en knytnæve, som anklagen lød på.

Anklageren ville have Stig Tøfting dømt til 30 dages betinget fængsel, mens forsvareren ville have en frifindelse.

Drama om overvågnings-video

I forbindelse med sagen var der indkaldt seks vidner, der hver især skulle give deres udsagn. Vidnerne inkluderede blandt andre en koncertgænger, Stig Tøftings ven, en vagt og en politibetjent.

Politibetjenten laver sit vidneudsagn ud fra video-overvågning fra stedet - en video der ifølge anklager ikke længere er tilgængelig.

Et faktum, der var under stor kritik fra forsvareren, der forsøgte at få ugyldig gjort beviset. Dommeren valgte dog at tillade vidnet.

Betjenten havde medbragt et still billede fra videoen, der var i dårlig kvalitet.

På videoen forklarede betjenten at have set en skaldet mand i lyseblå skjorte slå en anden mand. Kvaliteten er dårlig, og derfor kan betjenten ikke vurdere, om det var med knytnæve eller flad hånd.

Det var på trods af, at der i en tidligere politirapport stod, at der var tale om et knytnæveslag.

Dommen

Der er nu afsagt dom i sagen, hvor det hurtigt blev klart, at beviserne ikke var tilstrækkelige for at fælde en dom over Stig Tøfting.

Stig Tøfting er ved retten i Kolding blevet frifundet for anklagen.

Retten lægger vægt på, at video-overvågningen er bortkommet, at forurettet ikke er fundet.

Desuden vurderer de, at der højest var tale om et skub.

Statskassen skal betales sagens omkostninger.

Ikke første gang

Voldstiltalen mod Tøfting er ikke en isoleret hændelse i hans post-fodbold karriere. Han har tidligere været involveret i lignende sager, blandt andet en kendt episode fra 2002 på Cafe Ketchup, hvor han afsonede fire måneders ubetinget fængsel.

Tøfting har de seneste år arbejdet som fodboldkommentator og ekspert hos Viaplay. Hans karriere efter fodbolden har været præget af hans direkte stil, både som kommentator og i hans offentlige liv.

Anbefalet til dig