Nu sker der noget: Hospitalledere bliver klædt på til den digitale fremtid

Af: Kasper Rud

|

04/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nordsjællands Hospital vil efteruddanne ledende læger og sygeplejersker med hjælp fra digitaliseringseksperter fra Roskilde Universitet.

Lige nu læser andre også

Roskilde Universitet har netop landet en stor efteruddannelsesaftale med Nordsjællands Hospital.

I løbet af efteråret og vinteren skal forskere i digitalisering fra RUC efteruddanne 240 top- og mellemledere fra hospitalet, så de rustes bedre til den digitale udvikling og omvæltning, som det danske sundhedsvæsen står midt i.

Bedre patientpleje

Digitaliseringen og nye teknologier kommer til at få afgørende betydning for bedre og mere målrettet patientpleje de kommende år - pga. flere hjemmeindlæggelser og selvmonitorering.

Fx er det planen, at det nære sundhedsvæsen i Danmark skal styrkes med mere behandling i eget hjem gennem brug af digitale tilbud til borgere med eksempelvis lungelidelser, hjertesvigt, nyresvigt, diabetes og psykisk sygdom. Det kommer til at stille nye krav til både læger, sygeplejersker og ledere.

Samtidig åbner det nye Nordsjællands Hospital syd for Hillerød i 2026. Et af målene for det store, nybyggede hospital er at arbejde på nye og smartere måder for at kunne sikre patienterne bedre behandling og hurtigere diagnosticering. 

Men lige nu handler det om digitalisering i 2024. Formålet med lederuddannelsen er bl.a. at bruge det digitale til at frigøre ressourcer. Derudover ønsker man på Nordsjællands Hospital at omlægge patientforløb, så de bliver mere digitale. Her er det Sundhedsplatformen, der er fuldt implementeret og bruges af alle dagligt, som vil være i centrum.

Det skriver Roskile Universitet i en pressemeddelelse, via Ritzau.

Hospitalsdirektør: "En vigtig ledelsesopgave"

Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth ser frem til samarbejdet med Roskilde Universitet:

"Den digitale transformation er en vigtig ledelsesopgave, som vores dygtige chefer og mellemledere er i gang med og kan blive bedre til. Deres kompetencer til at lede digitalisering og anvende den digitalisering, som allerede er til rådighed, bliver endnu vigtigere de kommende år. For at imødekomme det pres, der er på hospitalet, skal vi blive endnu bedre til at understøtte det enkelte patientforløb med nye digitale løsninger, som gør det muligt for patienten at tage et større medansvar for eget behandlingsforløb."

"Hospitalet må også række mere ud til borgerne digitalt. Når det gælder simple behandlinger og monitorering, gør vi det allerede, men vi kan gøre meget mere. I fremtiden kan indlæggelse også gennemføres i borgernes eget hjem. Og der er den digitale understøttelse en af nøglerne," siger Bente Ourø Rørth.

Professor i datalogi og uddannelsesansvarlig Jan Pries-Heje fortæller, at uddannelsen især vil fokusere på det organisatoriske, og hvordan man lærer at føre digitale forandringer ud i livet:

”Det, vi som forskere og specialister i digitalisering kan bidrage med, er viden om de organisatoriske og ledelsesmæssige aspekter af digitalisering i mange sektorer, men her specifikt i sundhedssektoren. Det, vi lærer dem, er at tænke strategisk, at forstå teknologien bedre, at tænke kreativt om anvendelsen af ny teknologi, at planlægge en forandring, og at føre en forandring med digital teknologi ud i livet, så det bliver virkelighed at arbejde på en anden måde end før.”

Anbefalet til dig