Nyt tiltag fra IKEA: Det bliver nemmere for alle, der har IKEA-produkter

Af: Kasper Rud

|

26/08/2024

Nyheder
Foto: Wongsakorn Napaeng / Shutterstock.com
Foto: Wongsakorn Napaeng / Shutterstock.com
Hvis du har handlet i IKEA - så skal du læse med her.

Lige nu læser andre også

Ikea udfordrer brugtmarkedet: Lancering af ny platform til køb og salg

Ikea træder nu ind på markedet for brugte møbler med lanceringen af deres nye platform, 'Ikea Preowned'.

Dette initiativ giver kunderne mulighed for at købe og sælge brugte Ikea-produkter direkte på en digital markedsplads skræddersyet til formålet.

Det skriver Financiel Times.

For dem, der har en Omar-reol eller et Brimnes garderobeskab, der trænger til nye ejere, er der nu en dedikeret platform til at finde købere.

Jesper Brodin, administrerende direktør for Ingka, som driver størstedelen af Ikeas butikker, forklarer, at 'Ikea Preowned' er designet til at konkurrere med store markedspladser som eBay.

Den nye platform fungerer på samme måde som andre kendte handelsportaler. Brugere kan nemt indtaste oplysninger om deres produkt, uploade billeder og sætte en salgspris. En interessant funktion ved Ikea Preowned er muligheden for at modtage betaling enten i kontanter eller som et tilgodebevis til Ikea med en bonus på 15 procent, hvis man vælger det sidste.

Jesper Brodin understreger, at platformen allerede er under test i byer som Madrid og Oslo, og planen er at rulle konceptet ud globalt inden for en overskuelig fremtid.

I Danmark er brugen af platforme som DBA allerede udbredt. På nuværende tidspunkt findes der over 21.000 Ikea-relaterede annoncer på DBA, hvilket understreger potentialet for Ikea Preowned som en stærk konkurrent på markedet.

Med lanceringen af denne platform viser Ikea ikke kun en forpligtelse til bæredygtighed, men også en vilje til at tage kampen op med etablerede spillere i det globale brugtmarked.

Anbefalet til dig