Nationalbanken med godt nyt til utallige danskere: Får 6.360 kroner ekstra hver måned

Nyheder
Foto: Shutterstock
En række danskere kan se frem til vilde gevinster.

Lige nu læser andre også

Priserne på stort set alt er steget markant gennem de seneste år.

Dagligvarer, brændstof og lån i banken er blevet dyrere, men heldigvis ser det ud til, at der er bedre tider på vej.

For eksempel er prisen på brændstof faldet pænt i 2024, hvorfor danskerne har fået lidt flere penge mellem hænderne, end de havde i starten af året.

En række danskere får nu endnu en god grund til at juble, da de står til enorme gevinster.

Boligpriserne i Danmark fortsætter med at stige, hvilket skaber begejstring for boligejerne og frustration for dem, der gerne vil ind på markedet.

Nationalbankens seneste rapport, 'Udsigter for dansk økonomi', peger på, at huspriserne vil stige mere, end man tidligere forventede.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Det kommer især de eksisterende boligejere til gode, mens potentielle førstegangskøbere får sværere ved at finde et hjem.

Nationalbankens opjusterede prognose viser, at huspriserne over de kommende år vil stige betydeligt.

Hvor man tidligere forventede en stigning på omkring 93.000 kroner for et gennemsnitligt hus, har banken nu hævet forventningerne til en stigning på hele 154.000 kroner over samme periode.

Det betyder, at et hus på 140 kvadratmeter, der kostede 2.286.000 kroner i 2023, nu forventes at koste 2.361.000 kroner allerede ved årets udgang.

Nordea har lavet en tabel over, hvordan prisudviklingen på boliger kommer til at se ud gennem de kommende år, og heraf fremgår det, at det er særdeles attraktivt at eje en bolig:

"Fordeler man det tal ud på periodens 36 måneder, så svarer det til en månedlig gevinst på 6.360 kroner. Gevinsten er i langt de fleste tilfælde skattefri, hvis ejeren selv har boet i huset, siger Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom hos Nordea, og fortsætter:

"Det er rigtigt mange penge og dermed et solidt bidrag til boligejernes samlede opsparing. Boligejerne kan derfor godt finde det store smil frem."

Anbefalet til dig