Pernille Højmark åbner op om dyb forelskelse i venindens kæreste: "Det var ikke sjovt at fortælle hende det"

Af: Liva H.

|

27/08/2024

Nyheder
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Pernille er heller ikke i tvivl om at det var fuldstændig uundgåeligt.

Lige nu læser andre også

Den folkekære skuespiller og sangerinde Pernille Højmark, bedst kendt for sine roller i serier som Bryggeren, TAXA og Krøniken, åbner nu op og fortæller, hvordan hun gennem et kærlighedsliv med flere forhold stadig er gode venner med sine "eksmænd".

Pernille Højmark har oplevet flere forelskelser gennem sit liv, men der er ingen tvivl om, hvem hendes første store kærlighed var: guitaristen Kim Kidholm, som hun sammen stiftede bandet Sweethearts med.

Hun husker tydeligt øjeblikket, hvor hun så ham for første gang. Det var i Aarhus, hvor hun gik på skuespillerskolen, og han var lige vendt hjem efter en længere periode som ulandsfrivillig.

Problemet var dog, at Kim allerede var kærester med en af Pernilles veninder, og Pernille selv havde også en anden kæreste på det tidspunkt. Det lå derfor ikke umiddelbart i kortene, at det skulle blive Kim og hende.

"Det er jo ellers noget, man virkelig ikke gør, men det var uundgåeligt, og det var ikke sjovt at fortælle det til hende (veninden, som var kærester med Kim, red.). Men beviset for, at det var den store kærlighed, er, at vi endte med at være gift i 20 år, og vi er stadig utrolig gode venner,” fortæller Pernille i interviewet med Alt for damerne.

Skæbnen ville dog, at de to fandt sammen, og de blev gift i 20 år. Da deres veje skiltes, lykkedes det dem at forblive venner, og det skyldes en helt særlig tilgang til livet og kærligheden.

”På et tidspunkt gik der tre eksmænd rundt her i min have og hjalp med at ordne ting. Der er også flere, der har spurgt mig: ’Hvad fanden er det, du kan, Pernille?’” fortæller hun i interviewet og fortsætter:

”Jeg tror, at man skal være villig til at sige, at det også er min skyld, når man bliver skilt, og til at se på, hvad fanden er det, jeg kan lære af det her? Hvis man synes, det kun er ham, der er en idiot, lærer man jo ikke noget.”

For Pernille handler det i høj grad om at kunne se indad og tilgive både sig selv og hinanden for, at det ikke gik. I respekt for kærligheden er hun også overbevist om, at man ikke bare stopper med at elske hinanden, bare fordi man ikke længere er kærester.

Anbefalet til dig