Populær vare fra Bilka og Føtex tilbagekaldes: Smid det ud eller returner det

Nyheder
Foto: Shutterstock
Har du købt varen?

Lige nu læser andre også

Fødevarestyrelsen advarer nu danske forbrugere om et potentielt farligt produkt, der er blevet solgt over hele landet.

En fødevare er blevet tilbagekaldt efter fund af bakterien Listeria monocytogenes, som kan forårsage alvorlige helbredsproblemer - især for særligt sårbare grupper som ældre, gravide og personer med nedsat immunforsvar.

Bakterien kan medføre influenzalignende symptomer som feber, hovedpine og i visse tilfælde også mave-tarmproblemer.

Sådan skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Forbrugere rådes til at være særligt opmærksomme, hvis de har købt fiskeprodukter i de seneste dage, og de opfordres til at tjekke deres køleskabe for det pågældende produkt.

Har man allerede indtaget produktet og oplever symptomer, anbefales det at kontakte egen læge.

Produktet er blevet solgt i flere større supermarkedskæder, herunder Føtex og Bilka-butikker over hele landet samt online via BilkaToGo. Forbrugere, der har købt det berørte produkt, opfordres til at kassere det eller returnere det til butikken, hvor det er købt.

Og nu til selve produktet. Der er tale om Salling Frikadeller af Torsk & Laks.

Fiskefrikadellerne, der har en nettovægt på 340 gram og en sidste anvendelsesdato den 27. september 2024, kan genkendes på deres EAN-nummer 5703370 622166.

Produktet er ikke længere på hylderne, hvorfor du er 'i sikkerhed', hvis du ikke har en pakke liggende derhjemme i køleskabet.

Det er Scanfish Danmark A/S, der står bag produktet, som har iværksat tilbagekaldelsen og opfordrer alle kunder til at følge anbefalingerne fra Fødevarestyrelsen.

Anbefalet til dig