Særlig type elever skilte sig ud: Harry afslører usædvanligt baderitual fra sin skoletid

Af: Liva H.

|

20/09/2024

Nyheder
Foto: B. Lenoir / Shutterstock.com
Foto: B. Lenoir / Shutterstock.com
Det afslører han i bogen "Spare".

Lige nu læser andre også

Prins Harry har levet et liv, der fra begyndelsen har været præget af eksklusivitet og unikke oplevelser, og det gælder også hans tidlige skoleliv.

Allerede som barn gik han på nogle af de mest prestigefyldte skoler i Storbritannien. En af de mere usædvanlige detaljer, som han selv har beskrevet i sin selvbiografi 'Spare', handler om et helt særligt ritual, der fandt sted på hans kostskole, Ludgrove Prep School.

Det skriver OK.UK

Her, blandt mange andre privilegier, fik de yngste elever – Harry selv inkluderet – en ganske særlig behandling, når det kom til deres aftenrutine.

Særlig baderitual

Tre gange om ugen blev deres hår vasket af skolens madroner, som var en slags husholdningspersonale.

Prins Harry beskriver scenen levende i sin bog:

"Jeg kan stadig se den lange række af hvide bade, hver med en dreng tilbagelænet som en lille farao, der venter på sin personlige hårvask," skriver Harry i Spare.

Dette var ikke blot en luksus, men en fast del af hverdagen for de yngste drenge på kostskolen. Madronerne kom med stive børster og blomstersæbe, og sørgede for, at hver eneste dreng fik sit hår vasket omhyggeligt, som en del af deres rutine. Hver elev havde sit eget håndklæde, med deres skolenummer – Harrys var 116.

Denne form for opmærksomhed var noget, der adskilte kostskolelivet fra almindelige skoleoplevelser, og det vidner om, hvor særlige de forhold var, som Harry og hans medstuderende levede under.

Dog blev dette privilegium fjernet, når eleverne blev ældre. De ældre drenge, som havde nået puberteten, blev i stedet sendt til et separat baderum, hvor de selv måtte tage ansvar for deres personlige hygiejne.

Efter sin tid på Ludgrove begyndte prins Harry på Eton College, hvor også hans bror, prins William, gik.

Anbefalet til dig