Mundbind, håndsprit, afstand, 'coronakram' etc., er efterhånden ved at være fortid, og det er vi nok mange der er rigtig, rigtig taknemmelige for.
Mange danskere blev ramt af Covid-19 (nogle endda op til flere gange), og for nogle mennesker bed sygdommen sig fast.
Lidt mere end 18.000 tusind danskere har anmeldt Covid-19 som en arbejdsskade. Det viser en undersøgelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), skriver Fagbladet 3F.
De fleste arbejdsskader er blevet anmeldt af folk, der arbejder i sundhedsvæsenet sociale foranstaltninger.
"Vi bruger flest ressourcer på at afklare mén og erhvervsevnetab for det, der stadig betegnes som en ny sygdom, når det kommer til varige gener og så videre. Der ligger et vigtigt arbejde i at indhente oplysninger fra for eksempel egen læge og speciallæger, arbejdsgiver med videre, samt at skadelidte er stationær, før vi kan afgøre en eventuel erstatning," siger Heike Duus Damkjær til Fagbladet 3F.
Maria Allesøe Sørensen arbejdede som serviceassistent på Grindsted Sygehus. Hun blev syg, men vendte tilbage til arbejde da hun følte sig rask igen.
Dog varede det ikke ved, og hun begyndte at få det skidt. Diarre, kuldegysninger, feber blev hverdag og Maria Allesøe Sørensen blev kørt med blå blink ind på Esbjerg Sygehus. Hun er så afkræftet, at hun ender i respirator.
To måneder senere blev hun udskrevet, og hun er i dag førtidspensionist i en alder af 40 år.
Mere end 700 danskere har fået anerkendt varige mén af virussen. Faktisk på et niveau som gør, at det har udløst en erstatning.