Studie med chokerende konklusion om danske hundeejere: 38 procent giver deres hund cannabis

Af: Liva Høyberg

|

04/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Rygterne om danske hundeejere spredes i udenlandske medier.

Mest læste i dag

Lige nu florere det, at mere end hver tredje danske hundeejer giver deres hund ulovlige cannabisprodukter. Dét konkludere flere forskellige udenlandske medier.

Men er det virkelig sandt?

Tallene er baseret på en faktisk undersøgelse, men det er dog væsentlige detaljer der mangler forud for dén konklusion, mener statistikekspert.

Det skriver Videnskab.dk

I følge udenlandske medier, giver næsten 40 procent af alle hundeejere i Danmark deres kæledyr typer cannabis præparater til at løse forskellige problemstillinger; som adfærdsproblemer og smerter.

Denne konklusion kommer blandt andet fra det svenske medie Aftonbladet. De er dog langt fra de eneste der, forarget, skriver om, hvad de danske kæledyrsejere giver deres hunde.

Konklusionen fastholdes også af en lang række både små og store svenske medier. Samt andre udenlandske medier såsom Nature World News, Tech Times og Interesting Engineering.

Men kan det virkelig passe, at det står så grelt til i Danmark?

Det korte svar er 'Nej' lyder det fra en statistikekspert.

Det er dog korrekt at tallene er baseret på en undersøgelse foretaget af Københavns Universitet. Dette studie var sat i værk for at undersøge danskernes forbrug af cannabis produkter på deres hunde og var baseret på 2.002 besvarelser

Ud af disse, har 38 procent svarede 'ja' til at de har anskaffet sig ulovlige cannabisprodukter til at linde deres hunds symptomer.

Det er altså ikke det samme som at det er 38 procent af det samlede antal hundeejere. Men blot 38 procent af de adspurgte i undersøgelsen.

"Hvis man vil lave en repræsentativ stikprøveundersøgelse af en population, for eksempel hundeejere, så skal man have en universliste. Det vil sige, at man ideelt set skulle have et register over alle hundeejere i Danmark," siger statistikekspert Kenneth Thue Nielsen

Københavns Universitet har hverken arbejdet med en den såkaldte 'universliste', sendt personlige links eller holdt øje med, hvem der svarede.

Dermed er undersøgelsen ikke repræsentativ og viser ikke et faktisk billede af danske hundeejere

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig