Tjek din e-boks: Brev på vej til tusindvis af danskere

Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu bør du holde et ekstra godt øje med din e-boks.

Lige nu læser andre også

Statens Serum Institut (SSI) sender et brev ud til 35.000 danskere.

Disse danskere befinder sig alle i gruppe 5 i vaccinationsprogrammet, hvilket betyder, at de er ‘patienter med særligt øget risiko’.

Brevet, der rammer deres e-boks, er en påmindelse, skriver TV 2.

De 35.000 borgere har endnu ikke bestilt tid til vaccine, og brevet er derfor en påmindelse om, at det er en mulighed. 

9600 borgere i gruppe 5 i Region Midtjylland er ikke blevet vaccineret, og det får koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, til at tro, at der er tale om en teknisk fejl.

“For ellers ville 9600 borgere ikke stå tilbage uden en booket tid,” udtalte han til TV2 ØSTJYLLAND i weekenden.

Hos Statens Serum Institut har de dog ikke kendskab til nogen teknisk fejl, der skulle være skyld i, at så mange ikke har bestilt tid. 

Kan man få covid-19 to gange?

Vaccinerne er vigtige i forhold til at holde smittetallet nede i Danmark.

For det kan godt lade sig gøre at få Covid-19 to gange. Det har SSI oplyst tidligere på måneden. 

Forskere på SSi har lavet en analyse af fordelingen af de mere end 10 millioner PCR-test, som blev udført i Danmark sidste år. Beregningerne viser, at 80% er beskyttede mod at blive inficeret igen. Blandt de ældre er tallet dog nede på kun 50%.

I analysen sammenlignede forskerne dem, der testede positive i første bølge i foråret med anden bølge i efteråret. Analysen viste, at kun få (0,65%), af de førstegangspositive blev positive igen i en senere test.

Havde man først ét positivt testresultat, var der cirka fem gange mindre sandsynlighed for, at man blev testet positiv siden hen. Det svarer til, at beskyttelsen mod en senere infektion var på 80.5%.

Der var ikke forskel i beskyttelsen mellem mænd og kvinder. Der var heller ikke forskel mellem den første del og den sidste del af tidsperioden sidste år. Det vil sige, der var ikke tegn på, at beskyttelsen begyndte at aftage efter et halvt år.

Til gengæld var der en forskel, når man delte befolkningen op i aldersklasser. Blandt borgere på 65 år og derover, vurderes beskyttelsen at være 47%.

”Vi kunne beregne, at den naturlige immunitet ligger på 80%. Men vi kan også se, at den observerede immunitet er langt lavere hos de ældre, nemlig blot 50% eller lavere”, siger seniorforsker Steen Ethelberg, der sammen med kolleger fra SSI har lavet undersøgelsen.

Anbefalet til dig