TV 2-vært hårdt ramt af sygdom: "Jeg var så sur"

19/01/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
Nu erkender tv-værten at det har været hårdt.

Mest læste i dag

Siden 1998 har Morten Ankerdal været ansat på TV 2 Sporten, kun afbrudt af en kort periode i 2011, hvor han var vært på Aftenshowet. Allerede i 1. januar 2012 var han retur på TV 2 og der har han været siden. 

I øjeblikket står han i spidsen for TV 2 under slutrunden i håndbold, men man kender ham blandt andet også fra værtsjob på TV 2's Knæk Cancer, kongelige begivenheder, samt afløser på både Go' Morgen og Go' Aften Danmark.

I 2012 fik Morten Ankerdal en nedslående besked. Han fik nemlig konstateret tarmsygdommen colitis ulcerosa, der er em kronisk betændelsestilstand i tarmen.

Og det er netop denne sygdom, der spændte ben for hans planer i 2021.

Morten Ankerdal skulle have været i Tokyo under OL, men på grund af sygdommen var han nødsaget til at blive hjemme.

"Det har været hårdt"

"Havde glædet mig til at dække OL fra Tokyo. Godt nok ikke som vært, da TV 2 ikke har rettighederne denne gang. Desværre bliver det som sofaseer. Første gang i 25 år. Min colitis ulcerosa er i udbrud. Det går ikke i version corona, hvor det mindste temperatur udsving medfører karantæne på hotellet," sådan skrev Morten Ankerdal på sin Facebook-profil den 23. juli sidste år.

I et interview med BILLED-BLADET fortæller han nu om da sygdommen ødelagde sommerens planer. 

Han fortæller at hans humør blandt andet ændrede sig - det kunne hans hustru og to børn skrive under på.    "Jeg er ikke sådan en, der piver, men jeg må nok erkende, at det har været hårdt. Det har også gjort noget ved mit humør. Jeg var så sur, og det har jeg måttet tage til mig. Det har påvirket mit grundhumør, for mit overskud har været meget mindre, og så er man jo ikke sjov at leve sammen med, men det så jeg ikke," fortæller Morten Ankerdal om sommerens udfordringer.

Tarmsygdommen colitis ulecerosa er en autoimmun tarmsygdom. Det betuder at kroppens immunforsvar angriber immunforsvaret i tarmslimhinden, hvilket giver betændelse i tarmen.

Derfor kaldes sygdommen også for blødende tyktarmsbetændelse.

Typisk har man perioder med udbrud, der derefter bliver efterfulgt af perioder hvor sygdommen er i ro og man ikke mærker til symptomer. I Danmark er omkring 35.000 danskere ramt af sygdommen. Det oplyser Lev med IBD.

Anbefalet til dig