En kamæleon, to leopardgekkoer og fem store slanger er ikke den type dyr som der er flest af på Dyrenes Beskyttelses otte internater. Alligevel var netop ovenstående dyr en del af de dyr som i slutningen af januar flyttede ind på Nordjyllands Internat.
Der var i alt tale om to gule anakondaer, tre Konge Boaer, en tegu, en steppevaran, tre skægagamer, to leopardgekkoer og en Yemen kamæleon. Dyrene er kommet ind gennem Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, hvor deres tidligere ejer selv ringede ind for at få hjælp. Heldigvis fik han bedt om hjælp inden det var for sent.
Det fortæller Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
"Det var virkelig godt at få vi fik dyrene ind nu, for de havde akut brug for hjælp. De har ikke helt fået mad nok, så de var underernærede og flere af dem havde boet i skuffer i mangel af rigtige terrarier. Desuden får de lige nu daglige bade, fordi de er dehydrerede og har brug for væske. Så det var virkelig i sidste øjeblik de fik hjælp," fortæller Karina Fisker, Internatsleder på Nordjyllands Internat.
Udfordret af kamæleoner og slanger
Selvom Dyrenes Beskyttelse er der for alle dyr, så var det alligevel en udfordring for Nordjyllands Internat da de nye beboere ankom.
De har ikke tidligere haft beboer som krævede terrarier og varmelamper, og derfor måtte alle medarbejdere sættes i gang, for at skaffe nok til alle femten dyr.
"Da vi fik at vide, at vi skulle tage imod alle de her krybdyr og slanger fik vi supertravlt. Vi måtte ringe til frivillige som havde erfaring med den type dyr, og så på den måde låne os frem til udstyr. Vi fik også lidt udstyr med fra dyrenes gamle ejer, men vi har alligevel måtte købe en del. Det var rent kaos et par timer," fortæller Karina Fisker, Internatsleder Nordjyllands Internat.
Efter nogle timers kaos, lykkedes det dog alligevel at finde god plads til alle dyr. En del af krybdyrene havde igennem længere tid gået uden varmelamper og der var også en del af dem som trængte til at få lidt sul på kroppen.
Første skridt var dog at få dem tjekket ved dyrlægen, fortæller Dyrenes Beskyttelse i pressemeddelelsen.
"Vi har måtte finde en dyrlæge med speciale i krybdyr og slanger, da vores egen faste dyrlæge ved mest om familiedyr med pels. Alle dyrene er dog blevet tjekket nu og nu går der så et par uger hvor vi skal have dem ovenpå igen, så de kan blive klar til at få nye hjem," fortæller Karina Fisker.
Særligt kamæleonen, som har fået navnet Congo, var til den tynde side.
Nu skal tiden vise om han igen kan komme ovenpå og få det godt igen. Det samme gælder resten af dyrene der alle har været ved dyrlægen og nu er på en striks diæt for at de igen kan få sul på kroppen.