Vicepolitiinspektør udtaler sig efter fund af 20-årig: Sætter ord på situationen

Af: Liva H.

|

05/07/2024

Nyheder
Presse-fotos
Politiet fortæller hvordan de fandt den 20-årige mand.

Lige nu læser andre også

Siden natten til lørdag den 29. juni har politiet ledt efter en 20-årig studerende, der forsvandt ved Nørresø i Viborg.

Den unge mand blev sidst set sent fredag aften under en kajaksejltur, og hans forsvinden udløste en omfattende eftersøgning, som blev afsluttet i går aftes.

På dette tidspunkt kunne politiet endelig formidle den både tragiske og lettende besked om den unge mands skæbne til familien og de pårørende. Selvom det formodes, at den unge mand er druknet, føler politiet på Rødevej i Viborg alligevel en vis lettelse efter de seneste dages intense efterforskning.

Vicepolitiinspektør Henrik Glintborg, leder af lokalpolitiet i Viborg, sætter nu ord på situationen.

Det skriver Viborg folkeblad

Henrik Glintborg fortæller, at det er en lettelse for politiet at kunne give familien klarhed over, hvad der er sket med deres søn.

"Det er en lettelse, der tegner billedet her. Lettelse over, at familien endelig får vished omkring deres savnede søn, selvom det naturligvis er dybt tragisk. Vi føler den dybeste medfølelse med familien, de pårørende, vennerne og kammeraterne," fortæller Henrik og tilføjer, at han er lettet over, at det ikke var en tilfældig borger, der fandt ham.

Seks dages intensiv søgning

Efter en seks dage lang intensiv eftersøgning, der inkluderede helikoptere, dykkere, politibetjente, vandsøgningshunde og mange andre metoder, lykkedes det endelig politiet at finde ham.

Politiet og eftersøgningsholdet havde dog fra starten af efterforskningen en stærk formodning om, at den unge mand befandt sig i Nørresø. Denne hypotese viste sig også at være korrekt.

Henrik Glintborg fortæller at den 20-årige student blev fundet torsdag aften kl. 18.30 på otte meters dybde. og konkretiserer:

"Det var ubestrideligt Søværnets Dykkertjenestes topprofessionelle indsats, der førte os til ham," siger han og nævner, at dette område af søen ikke tidligere havde været eftersøgt, men det var Søværnets Dykkertjeneste, der tog dykket i den angivne sejlretning og fandt ham.

Vicepolitibetjenten tilføjer, at selvom de tidligere havde meddelt, at eftersøgningen ville blive indstillet kl. 16.00, besluttede de alligevel at foretage endnu et dyk, hvilket viste sig at være afgørende.

Det videre forløb

Fredag vil der blive foretaget et ligsyn, hvor man vil fastslå den præcise dødsårsag. Politiet fastslår, at der ikke er nogen tegn på, at der skulle have fundet en forbrydelse sted, men den endelige konklusion fra ligsynet forventes først om en uges tid. Derefter vil den 20-årige blive frigivet, og der kan afholdes en afskedsceremoni.

Henrik Glintborg ønsker i den forbindelse også at takke borgerne i Viborg for at have udvist stor respekt for politiet og dets efterforskning.

Anbefalet til dig