Januarudsalget er skudt i gang: Her er cheføkonomens bedste råd til at spare massevis af penge

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Januar kan blive MEGET billig, hvis du ved hvordan du bedst udnytter de lave priser.

Mest læste i dag

Det er nu en uge siden, at startskuddet lød for januarudsalget, og jagten på de bedste tilbud er i fuld gang.

Men før du kaster dig over de nedsatte varer, deler cheføkonom Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådet Tænk sit personlige råd til at gøre den bedste handel og afslører, hvornår det er mest fordelagtigt at slå til.

"For mig er det en grundlæggende ting, at man ikke skal købe noget bare fordi, det er sat ned. Man skal ikke lade sig rive for voldsomt med," advarer Morten Bruun Pedersen til B.T.

En fælde, som mange kan falde i, er at lade sig narre af de gule udsalgsedler, der angiver den procentvise prisreduktion. Morten Bruun Pedersen råder forbrugerne til at bevare besindigheden og undersøge markedet for at sikre, at man faktisk får den bedste pris.

Selvom der er små fire uger tilbage af januarudsalget, afslører cheføkonomen en tendens: "Man kan godt se, at der er en tendens til, at varer, der ikke er blevet solgt, bliver sat ekstra ned i den sidste uge af januar. Virksomhederne vil jo gerne rydde op, så de ikke brænder inde med varerne," forklarer han.

Dog mener han ikke nødvendigvis, at man bør vente til sidste uge:

"Er det noget, du virkelig har brug for, så ville jeg ikke sidde og vente på, at det måske bliver sat ned i sidste uge af januar. Så ville jeg købe det nu og ikke satse på, at der kan være en endnu større rabat i sidste uge af januar."

Morten Bruun Pedersen understreger også vigtigheden af at tage hensyn til ens behov og præferencer:

"Hvis der er tale om et helt specifikt mærke, og det er noget, man virkelig vil have, så kan det være en god idé at slå til nu. Der er altid en risiko for, at det bliver udsolgt," lyder hans råd.

For dem, der ikke er bundet til specifikke mærker og produkter, kan det være en fordel at vente til sidste uge af udsalget, hvor priserne ofte bliver yderligere nedsat.

Morten Bruun Pedersen afslutter med et konkret eksempel:

"Forretningerne er bange for at brænde inde med nogle varer. Vi ser det eksempelvis på tøj, hvor de starter udsalget med ikke at sætte prisen så meget ned, men når vi kommer længere hen i udsalget, så skal de simpelthen af med det, og så sættes det voldsomt ned i pris."

Timer du derfor dine indkøb korrekt, og danner dig et klart overblik over shoppinglisten, så kan du gøre dig et røverkøb fra starten af 2024.

Anbefalet til dig