Rentetrick afsløret: Tusindvis af boligejere kan spare betydelige procenter

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du blandt disse boligejere, bør du læse med.

Mest læste i dag

I jagten på den slankeste økonomi har en gruppe danske boligejere fundet en gylden nøgle til besparelser:

Et strategisk bankskifte. Ifølge Mybanker har andelsboligejere, der benytter sig af deres tjenester, i gennemsnit sparet 9.631 kroner på deres årlige ydelse.

"Det viser meget tydeligt, at der er en god grund til at tjekke op på sin økonomi, og se om der er bedre vilkår hos en anden bank. Vores tal viser i hvert fald, at rigtig mange kan, og at der er tale om betydelige beløb," forklarer Jens Uhrskov Hjarsbech, cheføkonom hos Mybanker, til Euroinvestor.

Dette økonomiske hattrick er ikke kun forbeholdt de få. Med over 200.000 andelsboliger i Danmark er potentialet for besparelser enormt.

Ofte finansieret med variabelt forrentede banklån, har mange andelsboligejere følt rentestigningernes hårde hånd de seneste år. Men der er håb forude.

"Det gælder både ens egen økonomi, men også at indhente tilbud fra flere banker, så man kan se, hvor det bedste tilbud kommer fra," råder Hjarsbech andelsboligejerne.

Med en gennemsnitsrente på 5,37 pct. blandt Mybanker-brugere og et gennemsnit på 4,91 pct. for de bedste tilbud via tjenesten, er der penge at spare for den opmærksomme boligejer.

Men inden du pakker flyttekasserne og skifter til en bank med lavere renter, er der gebyrer og vilkår at overveje. "Det bør man tale med den nye bank om, inden man rykker, for at få et overblik over prisen," påpeger Hjarsbech. Han anbefaler at se på hele ens økonomiske situation, inklusiv lån til sommerhus eller bil, for at vurdere, om et bankskifte reelt set betaler sig.

Med de rette informationer og et kritisk blik på ens nuværende bankforhold, kan drømmen om en sundere økonomi blive en realitet.

Anbefalet til dig