Vild tilskudspulje er åben: Sådan får du billigere varmeregning

Penge
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sådan får du en del af kagen.

Lige nu læser andre også

Den 12. september åbnede den såkaldte varmepumpepulje, der skal tilskynde konverteringer fra olie- og gasfyr til varmepumper uden for områder, hvor der er planer om fjernvarme. Dette sker på baggrund af den danske klimalov, der tilsiger, at Danmark skal reducere CO2-udslippet med 70 procent inden 2030.

Det skriver Ritzau.

”Vi kigger ind i en fremtid, hvor fossile energier står til at blive udfaset. Det er derfor nødvendigt, at boligejere overvejer grønnere alternativer, som kan erstatte deres nuværende energikilde, og i den forbindelse er varmepumpen et rigtig godt bud,” siger Troels Skipper, OK’s markedschef på området for energiteknik.

”En varmepumpe udnytter energien mere effektivt end ældre opvarmningskilder. Helt op til tre gange så meget som et olie- eller gasfyr, og så leverer den stabil og relativt billig varme i en længere årrække,” understreger han.

Fokus fra regeringen

Den danske regering har øget fokus på varmepumpen, der anses for at være en god miljømæssig investering. Det er på baggrund af flere forskellige faktorer.

”Varmepumpens evne til at reducere både energiforbrug og CO2-udledninger gør varmepumpen til en rigtig god investering for privatøkonomien og en grønnere fremtid. Teknologien er velafprøvet, driftssikker og giver en fremragende driftsøkonomi,” siger Troels Skipper.

Om varmepumpepuljen

  • Varmepumpepuljen udspringer af Energiaftalen fra 2018 og skal medvirke til at skabe besparelser i energiforbruget i helårsboliger, understøtte den grønne omstilling hos boligejere og derudover gavne forsyningssikkerheden i Danmark.

  • Man kan søge tilskud som privatperson, andelsboligforening, ejerforening i etageejendom, virksomhed, forening og selvejende institution.

  • I 2023 kan borgere få et ensartet tilskud fra varmepumpepuljen til individuel varmeforsyning, uanset husets størrelse. Tilskuddet er på 17.000 kroner til luft til vand-varmepumper og 27.000 kroner til væske til vand-varmepumper (også kaldet jordvarme).

  • Der er afsat i 236,1 millioner kroner til varmepumpepuljen på finansloven gældende for 2023.

Anbefalet til dig