Hvis dit fordøjelsessystem har været lidt sløvt på det seneste, har forskere fundet en ny løsning i form af en almindelig frugt, du måske allerede har derhjemme.
Lige nu læser andre
Forskere i Storbritannien har for nylig offentliggjort nye retningslinjer i tidsskriftet Journal of Human Nutrition and Dietetics om fødevarer, der kan lindre forstoppelse.
I en pressemeddelelse den 13. oktober oplyste King’s College London, at forskningen er de ‘første videnskabeligt baserede kostråd nogensinde for voksne med kronisk forstoppelse’.
De vigtigste anbefalinger er kiwi, rugbrød og mineralvand – alle tre ser ud til at fremme en mere regelmæssig tarmfunktion. Ifølge forskerne er det ikke nok blot at spise almindelige fiberrige fødevarer.
“Vores retningslinjer viser, at der faktisk ikke er tilstrækkelig dokumentation for, at fiber alene virker mod forstoppelse. I stedet afslører vores forskning nye koststrategier, der virkelig kan hjælpe patienter,” sagde studiets forfatter, Eirini Dimidi, ifølge The Post.
“Samtidig har vi et akut behov for flere grundige studier for at styrke beviserne for, hvad der virker, og hvad der ikke gør.”
Læs også
Jason Heiselman, der er certificeret ernæringsekspert og professionel kok fra New York, fortalte Fox News Digital, at kiwi indeholder E-vitamin og et enzym kaldet actinidin, som kan fremskynde fordøjelsen og reducere oppustethed.
“Det giver rigtig god mening at tilføje et par skiver kiwi til ethvert måltid,” sagde Heiselman, der ikke var en del af det nye studie.
“Hvis man kombinerer kiwi med sunde fedtkilder som frø, nødder eller fuldfede mejeriprodukter, kan kroppen optage flere næringsstoffer. Og så smager det helt fantastisk,” tilføjede han også.
Hvis man ikke er til frugtsalater eller smoothies med kiwi, kan frugten faktisk bruges som et ‘overset element’ i salte retter, forklarede han.
Kokken, der har sicilianske rødder, har et godt kendskab til brug af kiwi, da frugten har været dyrket på Etna siden begyndelsen af 1900-tallet.
Læs også
“Rå kiwiskiver ender ofte på mit middagsbord. Jeg behandler dem som friskplukkede tomater og serverer dem med salte oste, ristede pistacienødder og tyndtskårne rødløg,” sagde han.
“Jeg har også haft stor succes med at bruge kiwi som base i chutney og relish.”
Dimidi, studiets hovedforfatter, håber, at tilføjelsen af kiwi og andre anbefalede fødevarer kan hjælpe mennesker med at ‘håndtere deres symptomer bedre og forbedre deres livskvalitet.’
“For første gang har vi givet klare retningslinjer for, hvilke kosttiltag der reelt kan hjælpe, og hvilke kostråd der mangler videnskabelig dokumentation,” sagde hun.