Fem fødevarer skiller sig positivt ud.
Lige nu læser andre
Der bliver forsket stadig i sammenhængen mellem kost og kognitive evner.
En spansk professor ved navn Manuel Anton bidrager nu til debatten.
Han er fortaler for middelhavskosten og påpeger, at den ikke kun er god for hjertet, men også hjælper hjernen i den rigtige retning.
Ifølge ham kan fødevarer, der er rige på antioxidanter, sunde fedtsyrer og vitaminer, være med til at forbedre hukommelsen, skærpe koncentrationen samt bremse kognitiv svækkelse.
Men hvad skal man så spise? Det svarer mediet Adnkronos på.
Frugt og grøntsager
Læs også
Blåbær, jordbær og appelsiner er blandt de frugter, som skal have særlig opmærksomhed.
De indeholder store mængder antioxidanter og C-vitamin, som både beskytter hjernecellerne og fremmer blodcirkulationen.
Broccoli og spinat bliver tilmed fremhævet for deres evne til at understøtte en sund hjernefunktion.
Fisk
Tun, makrel og laks er fyldt med omega-3 fedtsyrer, som er afgørende for hjernen.
Netop de fedtsyrer bidrager både til en bedre hukommelse og til at reducere risikoen for sygdomme, der kan ramme nervesystemet.
Nødder
Læs også
Mandler, valnødder og hasselnødder er fyldt med E-vitamin, sunde fedtsyrer og antioxidanter.
Kombinationen af de tre ting gør noget godt for hjernecellerne og hjælper en med at være skarp i hovedet gennem hele livet.
Mørk chokolade
En mindre mængde mørk chokolade med højt kakaoindhold kan også være en fordel.
Kakaoen indeholder flavonoider med antioxidante og antiinflammatoriske egenskaber.
Indtaget i moderate mængder kan det bidrage til at styrke hjernens præstation.
Bælgfrugter
Læs også
Linser, kikærter og bønner er rige på folsyre, fibre og proteiner.
Sådanne næringsstoffer spiller en vigtig rolle, når det kommer til at holde hjernen i gang.
Derudover understøtter de ‘langvarig mental energi’.