Mange begår denne fejl: Derfor føler du dig ofte træt

29/06/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Er du ofte træt, selvom du får en god lang nattesøvn? Så er der en god forklaring.

Mest læste i dag

Har du oplevet at sove otte timer uden afbrydelser og så alligevel været træt allerede efter morgenmaden? Ja, så er der faktisk en ganske god forklaring. 

Det skriver mediet Bodyandsoul.com.

Det kan nemlig være, at du simpelthen sover på det forkerte tidspunkt - for mens mange har fokus på, at vi skal sove "nok" - så handler det faktisk lige så meget om gode søvnrutiner.

Det fortæller søvnekspert Dr. Camel Harrington, der blandt andet står bag en søvnguide til en god nattesøvn, til mediet.

Det er nemlig særligt vigtigt at have helt faste søvnrutiner, for netop at undgå træthed.

Faste rutiner er vigtigt for din nattesøvn. Foto: Shutterstock

Bør ikke varriere for meget 

"Mange mennesker er ikke klar over, at tidspunktet for hvor du står op om morgenen, påvirker det tidspunk du er klar til at falde i søvn om aftenen. Når vi ser lys om morgenen, slukker hjernen for produktionen af melatonin, og så snart denne produktion slutter, sætter kroppen automatisk et ur for de næste 24 timer," lyder forklaringen, hvor der efterfølgende bliver uddybet:

"Når du ikke nulstiller det biologiske ur på et fast tidspunkt om morgenen (når du vågner, red.) er det ikke kun din søvn det går ud over, men også din biologiske rytme som at føle sult, hvornår du skal på toilettet og hvornår din hjerne fungerer bedst," forklarer Dr. Harrington.

Så derfor er det vigtigt at være konsekvent med sengetider og ligeledes tidspunktet for, hvornår du vågner om morgenen. Faktisk bør disse tidspunkter ikke varriere mere end maks én time.

“Da det tidspunkt vi står op, har så stor indflydelse på, hvornår vi er klar til at sove om aftenen, er en fast rutine enormt vigtig. Af den grund er det anbefalet, at du ikke varierer tidspunktet, du vågner med mere end en time, lyder det. 

 

 

Anbefalet til dig