Studie slår fast: Kvaliteten af ​​søvn er vigtigere end kvantitet

21/9/22 07:32

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mange af os stresser, hvis vi ikke får de gyldne otte timers søvn hver nat.

Men det viser sig, at vi måske ikke behøver at bekymre os så meget – fordi kvaliteten af ​​vores søvn, ikke mængden, er vigtigere (i hvert fald når det kommer til din immunfunktion), siger ny forskning.

Dermed ikke sagt, at du skal skrotte alt, hvad du ved om de anbefalede syv til ni timers søvn.

At få nok søvn er stadig nøglen, men du kan måske modvirke virkningerne af at sove mindre, hvis din søvn er af høj kvalitet – i hvert fald i forhold til dit immunsystems funktion. Det skriver Metro.

Undersøgelsen fra Liverpool John Moores University viste, at mennesker, der ikke får kvalitetssøvn eller nok søvn, har næsten tre gange så stor risiko for at blive syge med forkølelse, influenza og Covid-19.

Men det viste også, at søvn af god kvalitet effektivt kan kompensere for mindre søvn end den anbefalede mængde, når det kommer til at styrke immunsystemet for at hjælpe med at bekæmpe virusinfektioner.

Professor Neil Walsh fra Liverpool John Moores University sagde, at hans holds resultater - offentliggjort i tidsskriftet Sleep - 'ændrer den måde, vi bør tænke på søvn og sundhed på'.

"Søvn er vigtig for mental og fysisk sundhed, inklusive vores evne til at bekæmpe infektioner. Alligevel begrænser mange af os vores søvn for at gøre plads til vores travle liv - for eksempel begrænser vi regelmæssigt vores søvn, når vi står tidligt op til vores hverdagsforpligtelser. Men når du begrænser din søvn, vil du ikke nødvendigvis være mere tilbøjelig til at blive syg - det afhænger virkelig af din kvalitet," sagde han.

The National Sleep Foundation anbefaler, at voksne får syv-ni timers søvn hver nat.

For at finde disse resultater sporede forskere 1.318 nye militærrekrutters søvnmønster og helbred i ugerne før træning og efter at være gået sammen, hvor de skulle følge strenge opvågningsrutiner. I gennemsnit sov deltagerne to timer mindre hver nat under militærtræning end tidligere i deres liv.

Og alligevel vurderede mere end halvdelen af ​​dem med mindre søvn stadig deres søvn som god kvalitet.