Frygten for væggelusangreb spreder sig som en skræmmende bølge fra Paris til Seoul, og nu må Sydkorea kæmpe mod mindst 17 udbrud af disse ubudne gæster.
Det rapporterer lokale medier ifølge BBC.
I lyset af denne epidemi har myndighederne afsat over tre millioner kroner for at dæmme op for problemet og beskytte borgerne.
Væggelusangrebene i Sydkorea begyndte i september, først ved et universitet i Daegu og spredte sig sidenhen til turistboliger og en offentlig sauna. Denne pludselige invasion fik adskillige sydkoreanere til at undgå biografer og offentlig transport, da frygten for væggelus blev udbredt.
Overraskende var man tidligere i den tro, at væggelus var blevet udryddet i Sydkorea efter en landsdækkende udryddelseskampagne i 1960'erne.
Væggelus er kendt for at være ubehagelige skadedyr, men de overfører ikke sygdomme. Deres bid kan dog forårsage intens kløe, og hvis man kradser i biddene for at lindre kløen, kan det resultere i sår og endda infektioner eller ardannelse.
Disse skadedyr er nu blevet så problematiske i Danmark, at skadedyrsbekæmpere ser en dramatisk stigning i antallet af sager relateret til væggelus.
Firmaet Anticimex har oplevet mere end en fordobling sammenlignet med sidste år, med hele 750 sager fra maj til september.
Klaus Axel Jensen, regionschef for Anticimex, påpeger, at væggelus ofte findes på hoteller og overføres af rejsende. Han mistænker den stigende rejseaktivitet efter COVID-19-restriktioner for at være årsagen til dette udbredte problem.
Både i Danmark og flere andre europæiske lande, hvor Anticimex opererer, oplever de en stigning i væggelusrelaterede problemer. Selvom disse skadedyr ikke er farlige for vores helbred, er de blevet en plage, der påvirker mange mennesker. Væggelusangreb er nu et globalt problem, der kræver opmærksomhed og bekæmpelse.