Kunder har i mange år undret sig over iPhone, iPad mm.: Her er Apples forklaring

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du også undret dig?

Mest læste i dag

Apples produkter har længe været synonyme med innovation, kvalitet og et design, der signalerer status.

Det enkle, men mystiske "i" foran navnene på mange af Apples produkter, fra iMac til iPhone, har vakt nysgerrighed og spekulationer.

Men hvad er historien bag dette ikoniske bogstav, og hvad symboliserer det egentlig?

Rødderne til Apples "i" strækker sig længere tilbage end til lanceringen af den banebrydende iPhone. Faktisk startede traditionen i 1998 med introduktionen af iMac, som skulle blive en af virksomhedens mest succesfulde enheder nogensinde.

På et tidspunkt, hvor Apple stod over for økonomiske udfordringer og var tæt på konkurs, blev iMac en livline for virksomheden.

Det var Ken Segall, en medarbejder hos Apple, der foreslog navnet iMac, hvor "i" oprindeligt stod for "internet". Dette var en henvisning til computerens innovative evne til at oprette forbindelse til internettet, en funktion, der i 1998 var på forkant med teknologien.

Steve Jobs, Apples kreative leder, var ikke umiddelbart begejstret for navnet og indrømmede, at han "hadede" det ved første øjekast. Dog ændrede han mening, og ved præsentationen af iMac erklærede han, at "iMac er en kombination af glæden ved internettet og enkelheden ved Macintosh."

Siden da har "i" fundet vej til navnene på en lang række af Apples produkter, både hardware som iPod, iPad og iPhone, og software som iOS, iTunes og iBooks, cementerende dets status som et symbol på innovation og tilgængelighed.

Interessant nok overvejede Apple oprindeligt en række andre navne til deres første telefon, herunder Mobi, TriPod, TelePod og endda iPad. Men det blev det mindeværdige iPhone, der vandt, med "i" bevarende sin oprindelige betydning fra iMac-dagene, understregende Apples vision om at revolutionere adgangen til internettet via mobilenheder.

Kilde: RBC-Ukraine.rbc.ua.

Anbefalet til dig