Det er efterhånden bredt kendt, at batteriet på en smartphone holder sig bedst, hvis den kun oplades til 80%.
Flere telefoner har da også en indstilling, hvor den begrænser opladningen til enten 60 eller de 80%, men mange sidder dog med overvejelsen om, det overhovedet kan betale sig.
Funktionens påvirkning batteriet har magasinet MacRumors' Juli Clover sat sig for at teste, efter han fik den nye iPhone 15, der har en opladningsbegrænsende funktion.
Formålet med funktionen er at forlænge batteriets levetid ved at undgå, at batteriet konstant er fuldt opladet, hvilket kan slide det hurtigere op.
Han testede funktionen i et helt år for at se, hvordan den påvirkede batteriets sundhed.
Efter et år med testen kunne Clover konkludere, at hans iPhone 15 havde fire procent mere maksimal batterikapacitet end sine kollegers, som ikke brugte opladningsbegrænsningen. Selvom forskellen ikke var enorm, kunne det tyde på, at batteriets sundhed bevares bedre ved at bruge funktionen.
Clover konkluderede dog, at det stadig er uklart, om forskellen på fire procent var tilstrækkeligt til at retfærdiggøre brugen af 80 procent-indstillingen i dagligdagen.
For selvom den positive virkning på telefonen ikke var til at tage fejl af, var det svært for testeren at vurdere, hvor meget besvær opladning har påført ham sammenlignet med hans kolleger.
Han spekulerede i, at de største fordele først ville vise sig efter flere års brug, hvor batteriets langsommere nedbrydning potentielt kunne være mere mærkbar.
For brugerne kan funktionen altså være en langsigtet investering i enhedens ydeevne og batterilevetid, ligesom at den kan være med til at holde telefonens markedsværdi oppe.