23-årig kvinde købte halskæde til 15 kroner i genbrugsbutik: Fik et chok, da hun opdagede, hvad den er værd

Udland
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En ung kvinde købte en halskæde til blot 15 kroner i en genbrugsbutik. Kort tid efter fandt hun ud af, at den er betydeligt mere værd.

Mest læste i dag

En 23-årig kvinde fik et chok, da hun fandt ud af, at den halskæde hun havde købt for 15 kroner, er langt mere værd. Ifølge New York Post har det vist sig, at halskæden er mere end 20.600 kroner værd.

Jess Smith er vild med at shoppe i genbrugsbutikker, og gør dette ofte, for at gøre gode køb. Tidligere på sommeren lagde hun vejen forbi sin foretrukne genbrugsbutik, hvor hun gik direkte mod deres udvalg af halskæder. 

Mens hun kiggede på deres udvalg, faldt den unge kunstner over en 'meget stor og gennemskinnelig halskæde'. Hun faldt straks for den, og valgte at købe den med det samme, afslører hun i en video på TikTok.

Foto: TikTok

Efter at have købt halskæden, tog hun et nærmere kig på den, og opdagede her en signatur med årstallet 1973 i hjørnet. Hun havde dog svært ved at se, hvem der havde indgraveret sit signatur i halskæden.

Sandsynligvis var det ikke svært for Jess at beslutte sig for at købe halskæden. Dette blev hjulpet godt på vej af det faktum, at den ikke kostede hende mere end 15 kroner.

I håbet om at finde ud af mere om halskæden, endte hun med at bruge tjeneste Google Lens. Det er en tjeneste, der lader dig bruge et billede til at søge på nettet.

Det lykkedes hende på denne måde at finde frem til, at halskæden var lavet af kunstneren Aaronel deRoy Gruber. Hun fandt andet arbejde fra den kendte kunstner, som lignede hendes nyindkøbte halskæde rigtig meget.

Derfor besluttede hun at tage kontakt til Aaronel deRoy Gruber Foundation, som var hurtige til at svare hende. I svaret blev hun inviteret til at komme forbi med smykket, så de kunne se nærmere på det. I samme ombæring kunne hun få lov til at se på noget af kunstnerens øvrige arbejde.

Den afdøde kunstner havde stor succes med diverse kunstværker i 60'erne og 70'erne, hvortil han ofte brugte plexiglas. Blandt andet nåede han at lave en lang række halskæder, som alle var helt unikke.

Da Jess mødtes med direktøren for Aaronel deRoy Gruber Foundation, fik hun bekræftet, at der var tale om et autentisk smykke. Ikke nok med det, fik hun at vide, at værdien af halskæden lyder på omtrent 20.600 kroner.

"Da jeg så denne halskæde i butikken, tænkte jeg, at det ville være interessant at have den på. Men nu ved jeg, at det er et historisk kunstværk," siger Jess ifølge New York Post.

Selvom hun har fået muligheden for at sælge den, har hun valgt at beholde den. Ikke nok med det, så har hun også udlånt den til Aaronel deRoy Gruber Foundation, så andre kan se nærmere på det smukke smykke.

"Jeg tror ikke, jeg nogensinde kommer til at sælge den," fortæller Jess.

Anbefalet til dig