32-årige Marlene vandt 'fødselslotteriet': Derfor forærer hun nu sin 165 millioner kroner store formue væk

Af: Lucas Andreas

|

21/06/2024

Udland
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Hun giver pengene til velgørenhed.

Mest læste i dag

32-årige Marlene Engelhorn har vundet det, hun selv kalder for "fødselslotteriet".

Hun arvede en formue på intet mindre end 165 millioner danske kroner, men i stedet for at nyde en luksuriøs livsstil har hun besluttet at give næsten hele sin arv væk til velgørenhed.

Det skriver TV 2 Norge.

Marlene Engelhorn, som er efterkommer af Friedrich Engelhorn, grundlæggeren af kemigiganten BASF, har længe talt for en retfærdig beskatning af arv i Østrig.

Hun mener, at det er uretfærdigt, at nogle mennesker vinder "fødselslotteriet", mens andre kæmper for at få enderne til at mødes. "Min arvede formue har givet mig en magtposition, der er i strid med ethvert demokratisk princip," udtalte hun til RTL. Denne magtposition ønskede hun at afgive.

Udvalgte borgerråd til at fordele midlerne

For at sikre en demokratisk fordeling af sin formue, etablerede hun et tilfældigt udvalgt borgerråd, der fik til opgave at beslutte, hvordan pengene skulle fordeles.

Alexandra Wang ledede rådet, som fik ansvaret for at uddele 16,5 millioner euro, svarende til omkring 165 millioner danske kroner. Resultatet blev offentliggjort tirsdag, hvor formuen blev fordelt på 77 forskellige organisationer, herunder klimaorganisationer, velfærdsorganisationer og venstrefløjsgrupper.

En af de organisationer, der modtog en del af Marlene Engelhorns donation, er Neunerhaus, som driver et sundhedscenter og café for fattige og hjemløse i Wien. Organisationens leder, Elisabeth Hammer, udtrykte stor taknemmelighed over den generøse donation. "Denne enorme donation er en utrolig, ubeskrivelig anerkendelse for vores arbejde," sagde hun.

Vil have normalt job

Marlene Engelhorn selv har valgt at beholde et mindre beløb af sin formue for at sikre en overgang til et almindeligt arbejdsliv. Hun ønsker at leve som de fleste andre i samfundet og finde glæde i at have et normalt job og betale skat. "Det føles skønt at være normal og demokratisk," udtalte hun.

Den mindste donation på 264.000 danske kroner blev givet til et initiativ for udvikling af digital rapportering om klimaforandringer, mens det største beløb på 10,56 millioner danske kroner gik til den østrigske naturbeskyttelsesforening.

Anbefalet til dig