Afrikas vilde dyr lider - Mangler turister til at forsvare dem mod krybskytteri

Udland
Disse elefanter er fra en afrikansk nationalpark. Foto: Shutterstock.
Under coronakrisen lever krybskytteri i bedste velgående i de afrikanske naturparker.

Lige nu læser andre også

Naturparkerne plejer at være fyldt med turister, men under coronakrisen har de været lukkede for besøgende turister.

Afhængige af turister

Ligesom de zoologiske haver i resten af verden, så er Afrikas mange hundrede nationalparker og private reservater yderst afhængige af turistindtægter for fortsat at kunne beskytte den vilde dyrebestand. Det skriver DR. 

Men der er ikke andre end turisterne til at hjælpe. Parkerne er ikke bare til for dyrene, de er også med til at sikre arbejde til lokalsamfundene.

Og nu hvor de fleste af landene i Afrika er lukket ned for omverdenen, så er er ingen turister til at betale for dyrene.

Krybskytter på jagt

De private reservater er dem det går hårdest ud over, og alle parker bruger, uanset om det er private eller offentlige, meget af deres indtægt på at sikre dyrene mod krybskytteri.

Men det er ikke muligt nu, og derfor ser de allerede nu en stor stigning i krybskytteri.

Nico Jacobs der arbejder for Rhino 911 fortæller til DR, at de endnu ikke er begyndt at gå efter næsehorn og elefanter, men at de går efter kød.

Han fortæller, at Rhino 911 rykker ud når næsehorn bliver angrebet af krybskytter.

”Vi ser folk klippe hul i hegnene og jage med hunde efter de dyr, de skal bruge. Dyrebeskyttelse uden turister er en katastrofe. Vi har brug for indtægterne, men turister har også en afskrækkende effekt på krybskytter. De vil jo helst ikke opdages,” siger Nico Jacobs til DR.

Parkerne har i mange år kæmpet hårdt mod krybskytteri, og der bruges hvert år milliarder på parkbetjente, der skal overvåge de store landområder for at passe på, at dyrene ikke bliver skudt.

Men den overvågning må der nu skæres i, fordi der ikke er penge til den, og det gør det nemmere for krybskytterne.

Når der ingen betalende gæster er kan man heller ikke have ansatte, og så kan dyrene ikke blive beskyttet. ingen dyr og ingen ansatte.

Så dyrene i Afrika ser ud til at være i fare, hvis ikke der snart kommer turister og redder dem.

 

Anbefalet til dig