Spændingerne mellem Rusland og Nato har ikke været større end de er i øjeblikket, siden den kolde krig.
Krigen i Ukraine har sat gang i en oprustning hos Nato, og det har fået Ruslands præsident Vladimir Putin til at kigge mod øst for at finde allierede.
Særligt Kina og Nordkorea har her været i spil, og nu ser det ud til, at en seriøs alliance mellem Kina og Rusland er i spil.
Rusland og Kina har for første gang gennemført en fælles patruljeflyvning nær Alaska med strategiske bombefly.
De fælles militære operationer kommer i en tid med øgede spændinger mellem stormagterne, og USA og Canada reagerede hurtigt ved at sende jagerfly i luften for at opsnappe de udenlandske fly.
Ifølge det russiske forsvarsministerium omfattede operationen russiske Tupolev Tu-95 bombefly og kinesiske Xian H-6 bombefly.
Flyvningerne fandt sted over Beringhavet, Chukchihavet og den nordlige del af Stillehavet, og det markerer ifølge BBC første gang, at bombefly fra begge lande har opereret sammen i dette område.
NORAD, den militære organisation, der overvåger luftrummet i både USA og Canada, bekræftede, at fire bombefly var involveret i en fem timers flyvning, hvor de blev eskorteret af russiske kampfly.
Det blev også bekræftet, at flyene holdt sig inden for internationalt farvand, hvilket betød, at der ikke var nogen umiddelbar trussel mod Nordamerika. "Hvis de er der, så er vi det også," udtalte NORAD.
Kan udstyres med atomvåben
Strategiske bombefly som Tupolev og Xian kan udføre angreb over lange afstande og kan udstyres med atomvåben.
Det gør sådanne operationer særligt følsomme og vigtige at overvåge.
Det russiske forsvarsministerium insisterede på, at flyvningen ikke var ment som en trussel, men snarere som et led i at forbedre samarbejdet mellem Rusland og Kinas luftstyrker.
Kina bekræftede intentionen og understregede, at øvelsen ikke havde relation til den aktuelle internationale situation.
Når jagerfly sendes for at opsnappe fremmede fly, kaldes det en 'scramble'. Piloterne forsøger at skabe radiokontakt og identificere flyet visuelt, ofte ved hjælp af internationalt aftalte fagter, ifølge det hollandske forsvarsministerium. Afhængigt af situationen kan de guide flyet til en nærliggende luftbase.
USA udfører regelmæssigt lignende flyvninger over internationalt farvand, og det russiske forsvarsministerium rapporterede, at to amerikanske bombefly for nylig blev forhindret i at krydse statsgrænsen over Barentshavet. Den hændelse er ifølge Reuters dog ikke blevet kommenteret af USA.