34-årige Pudit Kittithradilok, blev fængslet, efter at han ikke havde tilbagebetalt sine investorer, som havde investeret i hans virksomhed.
Kittithradilok drev, uden at nogen var var klar over det, et bedragerisk Pyramideforetagende, hvor intetanende mennesker blev lovet ekstremt høje afkast, som naturligvis aldrig blev realiseret.
Dog formåede han at han over 40.000 mennesker til at investere mere end
Med hans overbevisende taktik fik han over 40.000 mennesker til at investere mere end én milliard kroner i hans virksomheder. Men med rettens afgørelse om, at han var involveret i ulovlig långivning samt 2.653 tilfælde af bedrageri, så det ikke godt ud for ham.
Han blev idømt 13.275 år bag tremmer. Efter at have tilstået blev den kolossale straf så nedsat til 6.637 år.
Men Kittithradilok kommer sandsynligvis ikke til at tilbringe mere end to årtier bag tremmer takket være en thailandsk lov, der har fastsat en øvre grænse på 10 år for hver forbrydelse, han blev fundet skyldig i.
I retten blev det afsløret, at Kittithradilok havde været i stand til at undslippe retfærdigheden indtil nu, fordi hans front var en række seminarer, hvor folk efterfølgende blev bedt om at investere i hans virksomheder.
Samtidig blev investorerne lovet massive overskud samt store belønninger, hvis de rekrutterede nye medlemmer.
Pyramideforetagende, som det i hvert fald oftest ses, vil så bruge de nye finanser til at belønne tidligere investorer og fortsætte cyklussen.
Dommeren idømte i den forbindelse hans to virksomheder en klækkelig bøde på 140 millioner kroner, og han og hans firmaer skulle betale alle ofre tilbage med 7,5 procent i rente.
Men til trods for, at han har svindlet for et mildest talt svimlende beløb, står han altså til at blive løsladt efter at have afsonet 20 år.
Siden sin anholdelse i 2017 har Kittithradilok været fængslet i Bangkok Remand Prison. Derudover blev kaution i august samme år.
Ifølge Thailand Economic Crime and Frauds undersøgelse af økonomisk kriminalitet og svindel i Thailand 2020 har der været et støt fald i økonomisk kriminalitet siden 2018.
Dette kan skyldes, at svindlerne fortsætter med at ændre deres strategier og gøre brug af moderne teknologi. Dette kan føre til, at en stor mængde svigagtige aktiviteter går ubemærket hen, og derfor mener vi, at krigen mod svig skal kæmpes kontinuerligt med årvågenhed.