Harry og Meghan siger farvel til Kongehuset den 31. marts, men efterlader døren på klem

20/02/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Harry og Meghan siger officielt farvel til Kongehuset den 31. marts. Foto: Shutterstock.com
En talsmand for det royale par har udtalt, at de officielt træder tilbage den 31. marts, men aftalen skal revideres efter 12 måneder

Mest læste i dag

Tidligere på året meldte Harry og Meghan ud, at de ville trække sig tilbage fra de kongelige pligter og herefter blive økonomisk uafhængige. 

Indtil videre har parret udtalt, at de vil dele deres tid op mellem Storbritannien og Nordamerika, men efter Dronningens klare cut, så er det mere tvivlsomt, hvor meget tid parret vil bruge i England. Alligevel udtaler talsmanden for parret, at de vil bruge tid regelmæssigt i Storbritannien.

Der er planlagt i alt seks officielle arrangementer i Storbritannien i februar og marts. I april forventes det også, at Harry deltager i London. Her er han protektor. Parret forventes også at deltage i Invictus Games i Holland i maj.

De kongelige titler er ikke officielt taget fra dem, men de vil efter planen ikke bruge dem. Samtidig drøftes det, om parret har tilladelse til at bruge betegnelsen 'royal'.

Kontoret på Buckingham Palace er allerede ved at blive nedlagt. Harry vil dog beholde sine formelle militære titler, mens alle ærestitlerne bliver suspenderet.

Indtil videre har parret ingen planer om at vende tilbage til kongehusets forpligtelser, men ifølge talsmanden skal hele aftalen genforhandles om 12 måneder, hvor døren altså står på klem til at parret kan vende tilbage til de royale forpligtelser.

 

 

Anbefalet til dig