Russisk tv-vært: Krigen kommer til Europa

22/4/22 16:30

Mathias Busekist

Foto: Russia-1
En russisk tv-vært har advaret Europa og alle NATO-lande om, at "Ukraine alene ikke længere er nok".

Præsidenten i Rusland, Vladimir Putin, valgte at sende sine tropper ind i Ukraine den 24. februar, og som reaktion hertil valgte Vesten at indføre en hel række sanktioner mod landet.

Landene i Den Nordatlantiske Traktatorganisation (NATO) nægter fortsat at indføre en flyveforbudszone over Ukraine, men de har derimod støttet landet med forsyninger, herunder militær træning og våben. 

Propagandist og tv-vært Vladimir Solovyov fra 'Sunday Evening with Vladimir Solovyov' har nu advaret om, at krigen nærmer sig en "ny fase". 

Han hævder, at Ruslands fokus ikke længere blot er rettet mod Ukraine, men nu også mod Europa. 

Foto: Russia-1

Foto: Russia-1

Ifølge Julia Davis fra The Daily Beast skulle Solovyov blandt andet have udtalt, at han mener, at "den særlige militære operation er på vej ind i en ny fase", hvor "Ukraine alene ikke længere er nok". 

"De-facto er vi begyndt at føre krig mod NATO-lande."

Han fortæller herefter, at de ikke kun vil sørge for, at "Ukraine bliver afnazificeret", men at de er nødt til at handlede anderledes og hårere, hvis de skal kunne føre krig mod Europa og NATO-landene. 

Han forklarer i den forbindelse, hvordan Rusland vil "knuse NATO's krigsmaskine samt borgerne i NATO-landene". 

"Når denne operation er afsluttet, vil NATO være nødt til at spørge sig selv: 'Har vi det, vi har brug for til at forsvare os selv? Har vi folket til at forsvare os selv?

"Og der vil ikke være nogen nåde. Der vil ikke være nogen nåde."

Foto: Russia-1

Foto: Russia-1

Det kommer heller ikke som nogen overraskelse, at forholdet mellem Vesten og Rusland har taget stor skade som følge af Vladimir Putins handlinger.

Han har efterfølgende været rasende over mængden af sanktioner, som Rusland er blevet ramt af.

Ifølge Volodymyr Zelenskyj står det nu så slemt til, at ikke kun Ukraine, men "alle lande", skal forberede sig på risikoen for, at Putin kunne finde på at bruge atomvåben.

"Vi må forstå, at Putin i sit hoved ikke kun er i krig med Ukraine. Han er i krig med USA og NATO. Det har han sagt mere end én gang," udtaler Mikhail Khodorkovsky, en russisk oligark i eksil, til CNN.