Grammatikfejl reddede far fra at miste 26.000 kroner

28/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nogle gange er en grammatikfejl det eneste man har brug for.

Mest læste i dag

Alan Baxter, en videnskabsmand fra Australien, forklarede, at han opdagede fejlen - og undgik at blive flået - på grund af en sølle tegnsætningsfejl.

Svindlerne udgav sig for at være Alans søn, og forsøgte at overbevise Alan om at sende penge.

"Far, jeg planlagde at foretage en betaling i dag, men som du kan se, vil jeg ikke være i stand til at gøre det selv. Kan du hjælpe? Jeg sender dig detaljerne, hvis det er i orden," skrev svindlerne i en WhatsApp-besked.

Ved at poste hele interaktionen på Twitter viste alan Baxter, hvordan svindlerne forsøgte at få ham til at betale cirka 23.000 danske kroner.

Men han forstod ret hurtigt, at det ikke var hans søn, der sendte beskederne.

"Min søn er engelsklærer, så manglen på grammatik og punktum advarede mig," sagde Alan Baxter ifølge Metro.

"Jeg kontaktede først kundehjælpelinjen hos min bank, men jeg fik at vide, at det (svindlen) ikke var relateret til bankernes aktiviteter, og der var intet, de kunne gøre," sagde han.

"Jeg troede, det var en mulighed for banken at lukke eller fryse kontoen og endda undersøge de midler, den har modtaget," fortsatte han.

Alan Baxter sagde, at en kundeservicemedarbejderen fra banken ikke ville tage svindlerens oplysninger og lagde på, da han bad om at tale med en senior.

"Det hele rejser spørgsmålet om, hvilket ansvar en bank, der faciliterer bedrageri, har i en situation som denne. De profiterer klart af svindlen, giver ressourcerne til at muliggøre det og nægter at handle, selv når de tilbydes beviser," skrev han på Twitter.

Sidste år blev WhatsApp-brugere advaret om den såkaldte 'barn i nød'-svindel, der næsten tvang Alan Baxter ud af hans midler.

"WhatsApp beskytter vores brugeres personlige beskeder med end-to-end-kryptering, men vi vil gerne minde folk om, at vi alle spiller en rolle i at holde vores konti sikre ved at forblive på vagt over for truslen fra svindlere," sagde politikchef Kathryn Harnett.

For at dobbelttjekke, hvem det faktisk er du skriver med, er det altid en god idé at ringe personen op, eller bede om en stemmebesked.

Anbefalet til dig