Nu advares 13.000 danskere: Sparer ét helt forkert sted

03/11/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Selvom det kan være fristende, er der visse ting, som det ikke kan betale sig at spare penge på.

Mest læste i dag

Knap 65.000 unge flytter hvert år fra forældrenes trygge hjem. Og i år kan det forventes, at rekordoptaget på 69.526 for universiteter, professionshøjskolener, eller andre videregående uddannelser sætter flyttefirmaerne under pres.

Under flytterodet ved den første fraflytning og kaosset i studiestarten sammen med udfordringen ved en ny by, ny bolig og nye udgifter, så undlader mange unge at tegne de nødvendige forsikringer. Tendensen er bekymrende men ikke ny, fortæller Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent hos Forsikring og Pension, i en pressemeddelelse:

"Alle undersøgelser, jeg kender til, peger i retning af, at hver femte unge mellem 18-29 år fravælger eller glemmer at tegne en indboforsikring, når de flytter ind i deres første bolig. Det er bekymrende og kan få fatale økonomiske konsekvenser for den enkelte," siger hun og uddyber:

"Forsikringer er et dårligt sted at spare, da en indboforsikring indeholder den vigtige ansvarsdækning. Uden en indboforsikring skal man betale af egen lomme, hvis man for eksempel ødelægger andres ting, og det kan i værste fald være så store beløb, at man har det siddende på sig resten af livet."

Hun opfordrer dermed forældre til at komme på banen og tage den kedelige men nødvendige snak om de økonomiske konsekvenser ved uheld, indbrud eller tyveri. Fravalget af forsikringer skyldes ofte manglende viden, at studiebudgettet er lille og at forsikring generelt er et lavinteresseområde, viser analysen hos Forsikring og Pension.

Skal gøres nemt

For at gøre det attraktivt, nemt og overskueligt for de studerende har Lokal Forsikring sammensat en forsikringspakke, der er overskuelig og prisvenlig. Ungdomsforsikringen UngLokal indeholder de vigtigste elementer for unge som indbo-, ulykkes- og ansvarsforsikring og har en lavere selvrisiko end normalt.

"Vores ungdomsforsikring er sammensat, så den indeholder alle de nødvendige dækninger, den unge har behov for, og som samtidig er til at betale. Som noget ekstra har vi tilføjet elektronikforsikringen og pludselig skade, der dækker, hvis du taber telefonen – tillæg, der andre steder er tilvalgsforsikringer, fortæller Mai-Britt Bøgh Jensen, der er forsikringschef hos Lokal Forsikring," og fortsætter:

"Mange unge tænker umiddelbart, at de ikke har så mange værdigenstande og ser derfor ikke en forsikring som en nødvendighed. Men de fleste har, ud over en dyr computer, telefon og cykel, også tøj og møbler, der kan være dyre at erstatte hvis uheldet er ude. Hvis værdigenstandene går i stykker eller bliver stjålet, kan det være svært at dække på et SU-budget."

Især én forsikring bør studerende dog prioritere, uanset hvor presset budgettet er, mener Anja Lintrup Sørensen:

"Hvis man er nødt til at skære helt ind til benet, er indboforsikringen den vigtigste. Men den studerende skal selvfølgelig se på sit eget adfærdsmønster. Hvis man rejser meget, kan en rejseforsikring også være en god idé."

 

Anbefalet til dig