Faktisk gik de i gang for næsten to måneder siden; de fem kreative kvinder, som står bag det grafiske motiv på musikteatrets væg ud mod Byparken. Først i går blev det sidste penselstrøg dog lagt: Der var nemlig lige en affaldsspand, som stod i vejen, der skulle fjernes først, før motivet kunne fuldføres.
For primus motor bag maleriet, Junette Bay, er vægmaleriet en gammel drøm, der går i opfyldelse. Hun er dog allerede begyndt at drømme endnu større: Hun håber at hun inden længe kan få lov til at dekorere en hel bygning - og meget gerne her i Vejle. I første omgang går turen dog til Horsens, hvor hun skal male en væg, mens musikken spiller til festivalen Wall of Sound.
Du kan se mere af vægmaleriet på billederne herunder, hvor du i billedteksterne også kan lære lidt om de kreative kvinder, som har ført penslerne.
Ønsker du at opleve vægmaleriet i naturlig skala, kan du finde det på Vejle Musikteaters væg under bagtrappen, der fører ud til Byparken. Du skal dog ikke vente alt for længe. Musikteatret vil nemlig ikke garantere, at vægmaleriet ikke bliver malet over.
Da Junette Bay som 19-årig flyttede til København, forsvor hun at hun nogensinde skulle vende tilbage til Vejle. Nu er han tilbage og sætter på sin egen måde sit præg på sin fødeby. Foruden vægmaleriet, stod hun også bag det hav af snefnug, som prydede Mary's i julen.
Udover væggen i Vejle, har kvinderne her til sommer også dekoreret denne væg i Billund. Det var dog nær ikke blevet til noget, for selvom de havde fået tilladelse til at farvelægge en væg nær Lego House, blev tilladelsen trukket tilbage. Junette Bay tog derfor sagen i egen hånd, fandt en væg i Billund, og kontaktede ejeren af væggen, som heldigvis gerne ville have kvinderne til at forskønne den. Spørger man kvinderne siger de samstemmende, at væggen i Billund faktisk er blevet endnu flottere end den i Vejle.
I hver side af vægmaleriet er der to store grønne cirkler, som måske virker genkendelige. Det er fordi japanske Yukiko Izumi har fået inspiration fra Vejles Byvåben, som hun har overført til fine streger med metoder, som også bliver benyttet i den traditionelle japanske trækunststradition "Kumiko." Yukiko Izumi var også med til at udsmykke Mary's i julen, faktisk var hun den, der lavede allerflest snefnug.
Shari Vogl er oprindeligt uddannet medicinsk designer, altså sådan en som laver anatomiske tegninger til medicinske lærebøger. Hun har dog aldrig for alvor benyttet sig af uddannelsen, men det har givet hende nogle greb, som hun kan benytte sig af i sit kreative virke. Shari Vogl flyttede til Vejle, da hendes mand blev ansat på Lego.
Australske Jessica McGrath flyttede, ligesom Shari Vogl, til Vejle, fordi hendes mand fik arbejde hos Lego. Før hun flyttede til Vejle, boede hun i Los Angeles, men hun føler slet ikke, at det er et skridt ned ad trappen. Tværtimod kan det være nemmere at ernære sig som kunstner, da konkurrencen ikke er nær så hård og fordi kunstnerne bor tættere på hinanden, og derfor nemmere kan samarbejde.