I modsætning til høns, der lægger ét æg cirka hver 24. time, lægger kalkuner kun omkring to æg om ugen.
"Kalkuner har en længere livscyklus og skal være omkring syv måneder gamle, før de kan begynde at lægge æg," fortæller Kimmon Williams fra National Turkey Federation ifølge Daily Mail.
Til sammenligning begynder høns at lægge æg, når de er omkring fem måneder gamle. Eksperter har også påpeget, at kalkuner kræver mere foder og større boligforhold, hvilket øger omkostningerne for forbrugerne.
For at det skal kunne betale sig for landmænd, ville de være nødt til at sælge hvert kalkunæg for mindst 3 dollars, hvilket betyder, at et dusin æg vil koste 36 dollars - og det er betydeligt dyrere end æg fra høns.
Desuden indeholder kalkunæg dobbelt så mange kalorier, flere gram fedt og tre gange så meget kolesterol som hønseæg. Nogle kokke har dog bemærket, at kalkunæg er bedre til saucer, fordi blommen er mere cremet og rig, skriver Slate.
Disse anbefalinger har dog ikke været nok til at få kalkunæg på menuen i hverken USA eller andre lande. I dag er kalkunæg ikke noget, folk tænker meget over, men de var populære blandt indfødte amerikanske stammer og tidlige europæiske bosættere for flere hundrede år siden.
Høns ankom først til Amerika i 1500-tallet, hvilket gjorde kalkunæg til den eneste mulighed for indfødte amerikanere, der senere introducerede dem til de europæiske bosættere i 1600-tallet. De store vilde kalkuner blev betragtet som eksotiske dyr af europæerne, der hurtigt blev fans.
Tidlige spanske opdagelsesrejsende tog endda kalkuner med tilbage til Europa, men rygter begyndte at sprede sig om, at æggene var forbundet med spedalskhed. Denne mistanke var især udbredt blandt franskmændene, der var skeptiske over for fuglenes udenlandske oprindelse.
I USA blev æg fra kalkuner dog betragtet som en luksusvare. I løbet af 1700-tallet voksede deres popularitet så meget, at opdræt af tamme kalkuner blev udbredt. Det ikoniske Delmonico's i New York serverede for eksempel kalkunæg scrambled, pocheret eller i frittataer og omeletter.
Men fremkomsten af industriel fjerkræavl i det 20. århundrede ændrede det amerikanske landskab. Teknologiske fremskridt gjorde det muligt for landmænd at specialisere høns til ægproduktion eller kød, hvilket gjorde hønseæg billigere og lettere tilgængelige.
Som følge heraf mistede kalkunæg deres popularitet, og selv Delmonico's fjernede dem til sidst fra menuen. I dag er kalkunæg en sjældenhed, som primært efterspørges af madentusiaster eller landmænd, der forsøger at imødekomme efterspørgslen i forbindelse med Thanksgiving.