Er du træt af, at du bliver nødt til at smide pesto ud? Med dette simple trick kan du få det til at holde i helt op til seks måneder.
Lige nu læser andre
De fleste af os har nok været skyldige i at have glemte glas med pesto stående et eller andet sted i køleskabet. Uanset om det er hjemmelavede rester eller færdigkøbte pestoer på glas, kan det være frustrerende at opdage, at man fuldstændig har glemt noget, der er blevet gemt væk.
Selvom visse fødevarer godt kan spises efter holdbarhedsdatoen, er det ofte bedst at smide dem ud, når de begynder at mugne. Så hvad kan man gøre for at undgå madspild? Det har en mor svaret på, da hun har delt sit foretrukne trick til at opbevare pesto og andre saucer på glas.
Den budgetvenlige metode forhindrer dem i at blive dårlige, før man når at bruge det hele, skriver det britiske medie Mirror.
På sin Instagram-profil viste den kreative mor Casey Major-Bunce sine mere end 729.000 følgere, hvordan de nemt kan kopiere hendes smarte løsning. Og tilsyneladende kan man på den måde gemme pesto i flere måneder.
“Jeg hader madspild, men det jeg hader endnu mere er alt det besvær med at hakke hvidløg, chili og alle de småting. De her små glas er fantastiske, men de holder kun i køleskabet i cirka fem dage, hvilket faktisk er lidt frækt,” sagde Casey.
Læs også
“Det her er bare en måde at gemme det på – læg det på lidt bagepapir og frys det ned. Så kan du bogstaveligt talt tage en portion, når du har brug for det.”
I videoen ser man hende bruge en ske til at lægge små portioner af pesto ud på firkanter af bagepapir. Hun stabler derefter stykkerne oven på hinanden, så pestoen eller tomatsaucen ligger mellem to lag papir. Til sidst lægger hun hele stakken i en stor frysepose og putter den i fryseren.
“Jeg skærer dem ud, lægger dem mellem lag af bagepapir (ingen fancy teknikker her – bare klask det ned), stabler dem og smider dem i fryseren,” skriver hun som tekst til sit opslag på Instagram.
En rulle bagepapir kan købes i alle supermarkeder og koster ikke det store, og du skal kun bruge en lille smule for at benytte metoden. Det koster altså kun få kroner at forlænge pestoens holdbarhed.
“De kan holde sig i op til seks måneder – og bagepapiret er biologisk nedbrydeligt, så det er win-win,” sagde Casey.
Læs også
Seerne var imponerede over det enkle, men geniale trick, og mange strømmede til kommentarfeltet for at dele deres begejstring.
“Det her er virkelig brugbart,” skrev en bruger, mens en anden tilføjede: “Det er fantastisk! Jeg når aldrig at bruge hele glasset i tide.”
“Jeg fryser hele glasset og skraber bare ud, hvad jeg skal bruge. Det er ret nemt, selv når det er frossent, fordi der er så meget olie i,” skrev en tredje.
“Brug isterningebakker – så sparer du bagepapir og plastposer,” lød det fra en tredje.